Daugiau apie kotletus negalvoju. Ruošiu maltą mėsą pagal naują receptą: skanu, sotu ir neįprasta.

Mažai kas nežino apie kotletus. Šis patiekalas Europoje taip paplitęs, kad tapo kultiniu. Europietiški kotletai iškeliavo į Aziją, į Rytus

. Nepaisant kotletų gaminimo paprastumo, kiekvienoje šalyje šis patiekalas turi savo receptą. Prancūzijoje kotletai gaminami iš šonkaulių su kaulu, mėsa nesmulkinama į maltinukus. Graikijoje kotletai ruošiami naudojant į sudėtį įeinantį obuolį. JAV Hamburgo kotletai – jie gaminami iš smulkinto jautienos kepsnio

. NVS šalyse kotletai gaminami iš maltos mėsos. Papasakosime, kaip pasigaminti skanius kotletus.

Kotletų ingredientai:

  • maltos mėsos – 500 g;
  • druskos – 5 g;
  • juodųjų pipirų – 3 g;
  • česnako – 5 g;
  • kiaušinis – 1 vnt.

Sūrio mišinio ingredientai:

  • Sūrio mišinys: sūris – 200 g;
  • majonezas – 30 g;
  • vyšniniai pomidorai – 50 g;
  • žaliųjų svogūnų – 20 g.
Siūlome paragauti:  Klasikinis morkų pyragas

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – 3 g;
  • pienas – 250 ml;
  • miltai – 250 g;
  • augalinis aliejus – 500 ml.

Kotletų paruošimas:

Į dubenį su malta mėsa įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, juodųjų pipirų, džiovintų česnakų ir gerai išmaišykite. Ant 23×26 cm ploto folijos dėkite mėsos sluoksnį.

Про котлеты больше не вспоминаю. Мясной фарш готовлю по новому рецепту: вкусно, сытно и необычно

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su majonezu sūrio mišiniui. Ant mėsos

sluoksnio

sudėkite sūrio mišinį

, smulkiai supjaustykite pomidorus, susmulkinkite žaliąjį svogūną ir pabarstykite juo sūrio sluoksnį. Suvyniokite mėsos sluoksnį su įdaru viduje ir įdėkite vyniotinį į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Про котлеты больше не вспоминаю. Мясной фарш готовлю по новому рецепту: вкусно, сытно и необычно

Tešlai dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite druską ir suplakite. Į kiaušinių masę supilkite pieną, suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite iki tirštos masės.

Siūlome paragauti:  Šias mini picas gaminu 2 kartus per dieną - vaikai jas nešasi į mokyklą, o svečiai galvoja, kad užsisakiau iš restorano!

Sušalusį vyniotinį supjaustykite nedideliais maždaug 1 piršto

storio

gabalėliais

.

Про котлеты больше не вспоминаю. Мясной фарш готовлю по новому рецепту: вкусно, сытно и необычно

Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite ant keptuvės augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.

Про котлеты больше не вспоминаю. Мясной фарш готовлю по новому рецепту: вкусно, сытно и необычно

Gausite neįprastus kotletukus tešloje su sūrio įdaru.

Про котлеты больше не вспоминаю. Мясной фарш готовлю по новому рецепту: вкусно, сытно и необычно

Tai sotus patiekalas, kurį galima patiekti be garnyro, su pomidorų padažu.

221

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *