5 paprasti ir skanūs patiekalai su virtomis dešrelėmis

Kodėl daugelis iš mūsų taip mėgsta dešrą? Ji paprasta: skani, pažįstama, soti ir tiesiog mylima! Dažniausiai sumuštiniai gaminami iš dešros, tačiau kulinarijoje šis produktas gali daugiau. Iš dešros gaminamos salotos, sriubos, ruošiami karšti patiekalai ir originalūs užkandžiai.

Virtos dešrelės mūsų šalyje pasirodė 1930-aisiais ir nuo to laiko daugelį metų neužleidžia savo pozicijų tarp skirtingų kartų gurmanų. Dešrelės yra patogios: jos puikiai papildys pusryčius, pietus ar vakarienę, suteikdamos mėsos komponentą ir apetitą keliantį aromatą įvairiems patiekalams. Jas galima patiekti tiek darbo dienomis, tiek švenčių dienomis: daugelis žmonių garsiąsias Naujųjų metų „Olivier“ salotas ruošia tik su virtomis dešrelėmis ir neįsivaizduoja gruodžio 31-osios be šio gastronominio simbolio. Tačiau dabar tarp dešrelių įvairovės galite pasiklysti: kuri tikrai bus skani, elastingos tekstūros, tinkama sumuštiniams ir pažangesniems variantams?

Atkreipkite dėmesį į „Welcome“ virtą dešrą „Veršiena“. Joje yra kiaulienos, jautienos, taukų, taip pat liežuvio ir pistacijų. Dėl to dešra yra gražaus pjūvio su riešutų ir liežuvio gabalėlių intarpais ir, žinoma, nuostabaus skonio. Pistacijos suteikia lengvą riešutų aromatą, o liežuvis – rafinuotumą. Prieskonių puokštė subalansuota ir netrukdo subtiliam pistacijų poskoniui – neįprasta mėsos ir riešutų sąjunga tikrai patiks visiems, mėgstantiems išbandyti naujus derinius. Veršienos dešrą galima derinti įvairiausiais būdais: ji tiks su daržovėmis, šviežiomis žolelėmis, bet kokia duona ar skrebučiais.

Siūlome paruošti neįprastus patiekalus, su kuriais galėsite lengvai ir greitai susitvarkyti.

Salotos

Dešrelių salotos su sūriu ir šviežiais agurkais

Šviežios salotos, kurioms sotumo suteikia pagrindinė šio straipsnio herojė – „Velcom“ dešra „Veršiena“. Šias salotas paruošite vos per 15 minučių, nes nė vienam iš ingredientų nereikia išankstinio terminio apdorojimo.

4 porcijoms jums reikės:

  • 150 g „Veršienos“ dešros iš „Velcom“
  • 150 g kietojo sūrio
  • 2 švieži vidutinio dydžio agurkai
  • 1 paprika
  • porai arba žalieji svogūnai
  • alyvuogių aliejus
  • sausų prieskonių
  1. Dešrą, sūrį ir daržoves supjaustykite juostelėmis. Sudėkite smulkintą svogūną.
  2. Išmaišykite. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Pagal skonį įberkite druskos ir Provanso žolelių.
  3. Jei norite, kad patiekalas būtų sotesnis, vietoj sūrio arba kaip priedą dėkite bulvių.
Siūlome paragauti:  Sumaišykite pieną ir actą. Taip kepamos bandelės Vokietijoje: pamirštas septintojo dešimtmečio receptas

Salotos su dešra, kukurūzais ir žaliais lapais

Sočios ir maistingos salotos su geltonais kukurūzų grūdais ir žalumynais vien pažvelgus į jas pagyvins ir sukels teigiamų emocijų, o kai jūs ar jūsų svečiai paragaus šio patiekalo, malonūs įspūdžiai taps dar didesni.

4 porcijoms jums reikės:

  • krūva bet kokių lapinių salotų
  • 150 g „Veršienos“ dešros iš „Velcom“
  • 150 g konservuotų kukurūzų
  • 3 kiaušiniai
  • 2-3 agurkai
  • 2 šaukštai graikiško jogurto
  • pipirų, druskos pagal skonį
  1. Kiaušinius kietai išvirkite ir leiskite jiems atvėsti.
  2. Dešrą ir agurkus supjaustykite kubeliais.
  3. Salotų lapus suplėšykite dideliais gabalėliais. Kiaušinius smulkiai supjaustykite. Viską sudėkite į salotų dubenį, suberkite kukurūzus.
  4. Įberkite druskos, pagardinkite natūraliu jogurtu ir išmaišykite.

Koks gi ruduo ar žiema be kvapnios karštos sriubos!

Greita Soljanka

Taip gera iš šalčio grįžti į šilumą ir paragauti karštos sriubos – puikus būdas sušilti ir pasijusti namų jaukumu. Paprastas pirmas patiekalas, kurį įvertins visa šeima, paprastos soljankos su virtomis dešrelėmis variantas.

6 porcijoms paruošti reikės:

  • 4 bulvės,
  • 1 morka
  • 1-2 svogūnai
  • 100–150 g virtos dešros
  • 4 šaukštai augalinio aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  1. Kepkite smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai supjaustytas morkas ir dešros gabalėlius.
  2. Uždėkite puodą ant ugnies, sudėkite supjaustytas bulves.
  3. Maždaug po 10 minučių nuo užvirimo į sriubą sudėkite daržoves ir dešreles.
  4. Virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės išvirs. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį.

Pereikime prie antrojo kurso.

Troškintos bulvės su dešra

Kvapnios troškintos bulvės su dešra yra sočios, jaukios ir skanios, o jas galite greitai ir lengvai pasigaminti.

4 porcijoms jums reikės:

  • 300 g „Veršienos“ dešros iš „Velcom“
  • 6–8 bulvės
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 morka
  • 3 kvapiųjų pipirų žirneliai
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • krapai pagal skonį
  1. Svogūną ir morką susmulkinkite ir šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje.
  2. Į katilą arba puodą sudėkite stambiai supjaustytą dešrą ir bulves. Sudėkite keptas daržoves.
  3. Užpilkite šiek tiek vandens ir suberkite kvapiuosius pipirus. Vandeniui garuojant, pilkite juos po truputį.
  4. Uždenkite ir troškinkite, kol bulvės išvirs, retkarčiais pamaišydami.
  5. Pabaigoje sudėkite smulkinto česnako ir krapų, druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir leiskite užvirti po dangčiu apie 10 minučių.
  6. Patiekite karštą, sumaišykite su daržovėmis arba daržovių salotomis.
Siūlome paragauti:  Jokio minkymo ar sukimo. Tingus Napoleono pyragas su kremu

O pusryčiams – pusryčiai

Lavašas su dešra

Šis greitas ir universalus patiekalas bus užkandis, užkandis ir sotūs pusryčiai visai šeimai. Jį patogu pasiimti su savimi į darbą ar kelyje.

Tik keturi ingredientai: veršienos dešra iš „Velkom“, lavašas, kiaušinis ir žalumynai. Jei norite, į šį sąrašą galite įtraukti sūrio – tai patiekalą padarys sotų ir šiek tiek pikantiškesnį.

Ploną, be mielių lavašą supjaustykite dideliais stačiakampiais.

Plačiame dubenyje išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos.

Dešrelių apskritimus 2-3 kartus apvyniokite lavašu – gausite kažkokius plokščius ritinėlius. Jei nuspręsite dėti sūrio, jį kartu su dešrele apvyniokite lavašu.

Kiekvieną bandelę pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi. Gausite auksines, aromatingas bandeles su traškia, rausva plutele.

Esame tikri, kad visi šie greitų pusryčių, pietų ir vakarienės variantai užims garbingą vietą jūsų meniu. Mėgaukitės patiekalų su virtomis dešrelėmis skoniu ir įvairove, kurių paruošimas neužims daug laiko ir pastangų. Skanaus!

315

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!