Aštrūs baklažanai žiemai, kurie patiks visiems

Tai vienas iš mano mėgstamiausių receptų – jį labai lengva paruošti, reikia minimalių produktų, o gaunamas labai skanus ir aromatingas užkandis, kurį dedu ant šventinio stalo.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

baklažanų, 1 kg;

– česnako, 6 skiltelių

; – druskos, 100 g;

– augalinio aliejaus, 100 ml;

– krapų, petražolių arba kalendrų.

Marinatui paruošti reikės.:

vandens, 1 litro

; – 9 proc. acto, 40-50 ml.

Kepimo procesas

Aš renkuosi jaunus baklažanus – jie būna minkštesni už gana brandžias daržoves.

Pašalinkite odelę, supjaustykite iki 4 mm storio apskritimais.

Baklažanus pasūdykite, išmaišykite ir palikite 1 valandai, retkarčiais pamaišydami

. Apskritimus nuplaukite po tekančiu vandeniu, sudėkite į puodą su vandeniu ir užvirę virkite 5 minutes.

Siūlome paragauti:  Vaikystės desertas - šokoladinė dešra. Mano receptas: skanus, neriebus ir nebrangus, nes jame mažai aliejaus.

Supilkite actą ir virkite dar 1-2 min.

Baklažanus išverskite į sietelį ir leiskite nusausinti

. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir česnakus, suberkite į įkaitintą augalinį aliejų ir porą minučių maišydami kepkite ant silpnos ugnies.

Į sterilizuotą stiklainį sudėkite sluoksnį baklažanų, tada sluoksnį prieskoninių žolelių ir česnakų, sluoksnį baklažanų, sluoksnį česnakų ir prieskoninių žolelių

.

Taip pakaitomis pripildome stiklainius, užsukame dangtelius

. stiklainius apverčiame, suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Laikomi rūsyje arba sandėliuke

. Prie baklažanų galima pridėti aštriosios paprikos, daugiau česnako ir gausite aštrų užkandį

.

54

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Siūlome paragauti:  Skanus obuolių pyragas. Ekonomiškas ir greitas receptas

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *