Labai skanus užkandis, turintis vieną trūkumą – jį reikia laikyti šaldytuve arba labai šaltame rūsyje. Priešingu atveju baklažanai paprasčiausiai suges.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
baklažanų, 5-7 vnt.;
– česnako, 10 skiltelių.
Marinatui paruošti reikės:
–
vandens, 0,5 litro;
– 9 % acto, 80 ml;
– raudonėlio pipirų, 4 vnt;
– pipirų žirnelių, 8 vnt; –
druskos, cukraus, 1 valgomasis šaukštas
; – medaus, 1 valgomasis šaukštas
; – augalinio aliejaus, 1 valgomasis šaukštas
;
– gvazdikėlių, 4 vnt.
Gaminimo procesas
Sudėkite visus marinatui skirtus ingredientus, užvirinkite ir virkite kelias minutes. Nuimkite nuo viryklės ir atvėsinkite
. Nulupkite baklažanus nuo odelės, daržovių pjaustykle arba aštriu peiliu supjaustykite juos ilgomis plokštelėmis.
Baklažanus pasūdykite ir palikite 20-30 minučių.
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais
.
Iš baklažanų išspauskite sultis, apkepkite ant sausos keptuvės iš abiejų pusių, kol paruduos.
Paimkite indą su dangčiu ir išdėliokite baklažanų juosteles, uždengdami jas česnako skiltelėmis
. Užpilkite marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 3-5 dienoms.
Baklažanus galite paragauti ir po 2 dienų, tačiau skaniausi jie bus gerai pamarinavę 3-5 dienas, viskas priklauso nuo baklažanų juostelių storio.
Tokius baklažanus po dangčiu šaltoje vietoje galima laikyti apie 6 mėnesius.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

