Citrinų pyragas – tai ne tik desertas, bet ir skonių simfonija, kurioje citrusinių vaisių šviežumas ir saldumas sukuria tobulą pusiausvyrą. Šį skanėstą dėl unikalaus ryškumo ir lengvos rūgštelės derinio pamėgo daugelis žmonių visame pasaulyje. Citrinų
pyrago gaivus skonis ypač aktualus šiltuoju metų laiku, tačiau juo mėgaujamasi ir bet kuriuo kitu metų laiku. Citrinų
pyragui paruošti nereikia nei daug laiko, nei pastangų, todėl jį galima prieinamai kepti namuose.
Jį galima pagaminti net nenaudojant orkaitės ir naudojant keptuvę.
Kaip pagaminti citrinų pyragą keptuvėje?
Tešlai skirti ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- kefyro – 80 g;
- sviestas – 50 g;
- ½ citrinos sultys ir žievelė;
- miltai – 180 g;
- raugo – 1 šaukštelis.
- kondensuotas pienas – 100 g;
- riešutai – 50 g.
Citrininio pyrago paruošimas:
Kiaušinius su vanile ir klasikiniu cukrumi porą minučių plakite plaktuvu, tada į masę supilkite kefyrą ir ištirpintą sviestą. Į mišinį supilkite citrinos žievelę ir sultis ir išmaišykite
. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite vientisą, tirštą tešlą
.
Keptuvę patepkite sviestu ir supilkite į ją tešlą, kepkite pyragą 25 minutes ant mažos ugnies po dangčiu.
Tada viršų uždenkite pergamentu ir plokščia lėkšte, apverskite neiškepusia puse žemyn. Taip kepkite pyragą dar 10-20 minučių. Pyrago
paruošimą galite patikrinti iešmeliu, jis iš tešlos turi išlįsti sausas. Pyragą pradurkite iš visų pusių ir viršų užpilkite kondensuotu pienu, pabarstykite smulkintais riešutais.
Gausite skanų ir paprastą citrininį pyragą.
Jei norite, į receptą galite neįtraukti citrinos, į tešlą įmaišyti sultenių, riešutų ir uogų.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.