Jei mėgstate konservuoti, bet nenorite vargti, šis receptas skirtas jums.
Ko jums reikės:

- 1 kg pomidorų;
- dviejų paprikų;
- dviejų svogūnų;
- česnako galvutės;
- prieskoninių žolelių (krapų ir bazilikų);
- 1 litras vandens;
- 4 šaukštai cukraus;
- 2 šaukštai druskos;
- 50 ml acto;
- prieskonių (lauro lapų, pipirų, kalendros ir kt.).
Virimo etapai:

1. Užvirinkite vandenį su cukrumi, druska ir prieskoniais. Užvirus supilkite actą ir nukelkite nuo ugnies.
2. Leiskite marinatui atvėsti. Nuo pomidorų bet kokiu būdu pašalinkite odeles (galite padaryti įpjovas ir pomidorus užpilti verdančiu vandeniu). Įsitikinkite, kad jos liko nepažeistos.
3. Nulupkite paprikas ir supjaustykite jas griežinėliais. Taip pat reikia susmulkinti svogūną ir česnaką.
4. Sudėkite paprikas, svogūnus, česnakus į dubenį ir atsargiai perkelkite pomidorus.
5. Ant viršaus pabarstykite susmulkintomis žolelėmis.
6. Užpilkite daržoves marinatu ir palikite 24 valandas kambario temperatūroje. Po 24 valandų įdėkite į šaldytuvą.

Jei norite, galite pridėti aitriųjų paprikų ir kai kurių kitų daržovių. Jums patiks šis skanus pomidorų užkandis!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

