Dešrą iš parduotuvės pamiršite. Nepirkite, o pasigaminkite dešros namuose

Pati skaniausia dešra yra naminė dešra, kurią patys gaminate iš kokybiškų produktų. Jokie parduotuvėje pirkti produktai niekada nebus skanesni už dešrą, kurią pasigaminsite pagal šį paprastą receptą.

Jai paruošti reikės šių ingredientų:

  • jautienos, 1,8 kg;
  • kiaulienos, 3 kg;
  • taukų, 700 g;
  • česnako, 2 galvos;
  • 5 % nitritinė druska, 100 g;
  • mėsos prieskoniai, 10 g;
  • pipirai;
  • vanduo, 200 g;
  • apvalkalas.

Kepimo procesas

Mėsa gerai nuplaunama ir nusausinama.

Jautiena susmulkinama mėsmale

. Nuo lašinių pašalinama oda, supjaustoma mažais kubeliais ir sumaišoma su malta jautiena.

Kiauliena

supjaustoma

gabaliukais ir sumaišoma su malta mėsa ir lašiniais.

Apvalkalas gerai nuplaunamas, jei turite natūralų.

Česnakai susmulkinami trintuvu

ir

sumaišomi su malta

Siūlome paragauti:  Tinginių čeburekai: tiesiog malta mėsa pitos duonoje. Jūsų vyras tikrai jus pabučiuos už šią vakarienę

mėsa

.

Taip pat įdedama druskos, pipirų ir prieskonių, vandens ir masė gerai išmaišoma.

Patarimas: jei dedate įprastos druskos, tuomet 1 kg mėsos tenka 10-12 g druskos. Taip pat atkreipkite dėmesį. Kad malta mėsa nebūtų sausa, ir pagal poreikį įpilkite vandens.

Užpildykite kiaurasamtį malta mėsa ir nusiųskite į šaldytuvą dienai ar dviem.

Вы забудете о колбасе из магазина. Не покупайте, а готовьте колбасу в домашних условиях

Žarnas suriškite siūlu, kad pagamintumėte porcijines dešreles

. Dešreles išvirkite, kad būtų minkštesnės – įdėkite jas į verdantį sultinį ir po 10 minučių išimkite.

Вы забудете о колбасе из магазина. Не покупайте, а готовьте колбасу в домашних условиях

Dešros rūkomos rūkykloje 4-7 valandas. Laikas priklauso nuo to, kiek rūkytos bus dešrelės.

Вы забудете о колбасе из магазина. Не покупайте, а готовьте колбасу в домашних условиях

114

Ar šis receptas Jums patiko?

Siūlome paragauti:  Burokėlių salotos kiekvienai dienai ir šventėms! Receptas be majonezo per 5 minutes

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *