Geriausia picos tešla. Receptas su bet kokiais priedais ant plonos tešlos

Naminė pica – tai ne tik patiekalas, bet ištisas menas, galintis suburti žmones prie vieno stalo ir įprastą vakarą paversti švente. Picos gaminimas namuose tapo tikru daugelio šeimų kulinariniu ritualu, nes kiekvienas gali sukurti savo idealų variantą, pradedant tešla ir baigiant įvairiais priedais.

Picos istorija siekia senovės Romą ir Graikiją, kur žmonės kepė plokščią duoną su įvairiais priedais

.

Tačiau šiuolaikinė pica, kokią ją pažįstame, gimė Neapolyje XIX a. pradžioje.

Šis itališkas šedevras greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje, sulaukdamas daugybės interpretacijų ir variacijų.

Vienas patraukliausių picos bruožų yra tai, kad ją galima lengvai pritaikyti prie bet kokių pageidavimų, todėl ji yra universalus patiekalas bet kokiai progai.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 650 g;
  • sausos mielės – 7 g;
  • augalinis aliejus – 40 g;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 500 ml.
Siūlome paragauti:  Pamirštas "Močiutės liežuvio" receptas. Daug gaminu ir duodu visiems draugams: varškės pyragas

Picos paruošimas:

Į dubenį supilkite mieles ir cukrų, supilkite šiltą vandenį, išmaišykite. Į mielių vandenį persijokite dalį miltų, supilkite 30 g augalinio aliejaus ir viską išmaišykite

. Palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą

.

Tada perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir minkykite

tešlą ant stalo apie 8 minutes, nepamiršdami įpilti likusio aliejaus. Palikite tešlą aliejumi išteptame dubenyje maždaug 1 valandai po celofanu.

Svarbu, kad tešla kildinimo metu porą kartų pakiltų.

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 lygias dalis 4 picoms

. Tešlos paplotėlius pabarstykite miltais ir palikite po rankšluosčiu 10-15 minučių.

Лучшее тесто для пиццы. Рецепт с любой начинкой на тонком тесте

Per tą laiką galite pasigaminti įdarų, pavyzdžiui, iš kelių rūšių sūrio, su dešra, jūros gėrybėmis.

Kiekvieną koloborą ištempkite į maždaug 1 cm storio apvalų sluoksnį. Picų viršų patepkite padažais, apibarstykite sūriu ir sudėkite įdarus.

Siūlome paragauti:  Kaukaze šį patiekalą galima valgyti 7 dienas iš eilės. Ir nesvarbu, kokia mėsa, ji bus sultinga ir minkšta.

8-10 min. kepkite picas 250 laipsnių temperatūroje

.

Лучшее тесто для пиццы. Рецепт с любой начинкой на тонком тесте

Rezultatas – skanios, aromatingos picos iš plonos tešlos. Tokia pica tinka bet kokiam renginiui, ji skanesnė nei pirktinė.

83

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *