Geriausias žiemos patiekalas: baklažanų ikrai, gaminami tik Tbilisyje. Paprastas būdas
Baklažanų ikrai yra nuostabus patiekalas, kurį galima tepti ant duonos arba patiekti kaip garnyrą. Ypatingą skonį šiam patiekalui suteikia kepti baklažanai, sultingi saldieji pipirai, morkos, svogūnai ir įvairūs prieskoniai. Be to, pats receptas yra labai paprastas, jį pakartoti gali net pradedantysis.
Ingredientai: 1:
Druska – 1,5 šaukštelio
Saldžioji paprika (geltonoji, žalioji arba raudonoji) – 2 vnt.
Morkos – 2 vnt.
Svogūnai – 2 vnt.
Porai – 1 vnt.
Petražolės ir kalendra – pagal skonį
Pomidorų pasta – 2 šaukštai.
Verdančio vandens – 100 ml
Česnakų – 3 skiltelės
Cukraus – 1 šaukštelis
Pipirų mišinio – pagal skonį
Aštriųjų pipirų dribsnių – pagal skonį
Maltos kalendros – 0,5 šaukštelio
Acto – 1 valgomasis šaukštas
Baziliko – pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui.
Paruošimas:
Baklažanų paruoš imas: nupjaukite baklažanų kotelius ir galus. Iš dalies nulupkite žievelę, kad ji būtų jaučiama gatavame produkte, bet nebūtų karti. Baklažanus supjaustykite plokštelėmis, tada dideliais kubeliais. Baklažanus pasūdykite (1,5 šaukštelio druskos), kruopščiai išmaišykite ir palikite, kad išsiskirtų sultys.
Paruoškite likusias daržoves: saldžiąsias paprikas supjaustykite griežinėliais, pašalindami pertvaras. Morkas supjaustykite griežinėliais. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais. Porus supjaustykite tokiomis pačiomis plokštelėmis kaip ir svogūnus. Smulkiai supjaustykite petražoles, kalendras ir bazilikus.
Baklažanų kepimas: išspauskite baklažanus, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite baklažanus iš visų pusių iki auksinės spalvos.
Daržovių kepimas: išimkite baklažanus iš keptuvės ir toje pačioje keptuvėje kepkite kitas daržoves, kol suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir pašildykite. Supilkite verdantį vandenį, sudėkite baklažanus ir išmaišykite.
Sudėkite prieskonius ir žoleles: sudėkite smulkintą česnaką, cukrų, pipirų mišinį, aštriųjų pipirų dribsnius, maltą kalendrą ir actą. Viską išmaišykite, sudėkite žalumynus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min.
Kai išvirs, mišinį galite suplakti blenderiu, kad būtų vientisas, arba pertrinti per mėsmalę, kad būtų stambesnės konsistencijos.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.