Greitas keptuvės pyragas. Mano mėgstamiausias kovo 8 d.: skanus, paprastas ir gausus.

Tortai tapo svarbia šventinio renginio dalimi. Tačiau anksčiau tortai nebuvo tokie reikšmingi priimant svečius. Dažnai tortai būdavo siunčiami damoms kaip kvietimas į pokylį. Tuo pat metu pačiame renginyje tortų nebūdavo. Juos pakeisdavo sausainiai ir pyragaičiai

. XVIII a. įvyko perversmas konditerijos srityje. Cukrus tapo prieinamesnis virėjams. Tai paskatino išrasti naujų rūšių kremus

. Nuo šiol tortai puošė įvairių konditerijos parduotuvių vitrinas. Prancūzijoje, Anglijoje ir kitose šalyse virėjai varžėsi dėl spalvingiausio torto

. Papasakosime, kaip paruošti naminį tortą keptuvėje.

Biskvito ingredientai tortui kepti:

  • Miltai – 240 g;
  • kakavos – 30 g;
  • cukraus – 150 g;
  • raugas – 10 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • pieno – 130 ml;
  • kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • acto – ½ šaukštelio;
  • verdančio vandens – 100 ml.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 20% grietinė – 500 g;
  • virtas sutirštintas pienas – 350 g.
Siūlome paragauti:  Papuoš net karališką puotą. Salotos "Tsarevich" šventiniam stalui

Glajui skirti ingredientai:

  • Pienas – 2 valg;
  • sviesto – 30 g;
  • šokolado – 70 g.

Pyrago paruošimas:

Į didelį dubenį persijokite miltus su kakava ir kepimo milteliais, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite į juos pieną ir augalinį aliejų

. Supilkite mišinį į birius komponentus ir kruopščiai išmaišykite iki tirštos masės.

Atskirame dubenyje gesinkite sodos actą ir supilkite į tešlą, išmaišykite.

Į tešlą supilkite verdantį vandenį, greitai

išmaišykite.

Tešla turi gautis kaip skysta grietinė

. Keptuvę lengvai patepkite augaliniu aliejumi, supilkite samtelį tešlos.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Ant vidutinės ugnies po dangčiu kepkite 10 minučių iš vienos pusės. Kondensuodami periodiškai nuimkite dangtį

. Apverskite tešlą į antrąją pusę, kepkite maždaug minutę po dangčiu. Likusias pluteles paruoškite taip pat.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Kremui giliame dubenyje suplakite kondensuotą pieną ir grietinę. Pergamentą patepkite grietinėle, išklokite pyragą.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Kremą vizualiai padalijame į 3 dalis, juo aptepame kiekvieną pyragą, kurį dedame į žiedą.

Siūlome paragauti:  Šie kotletai valgomi tiesiai iš keptuvės. Jie sultingi ir skanūs: visa tai - dėl nedidelės gudrybės.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Šiek tiek kremo reikia palikti papuošimui.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Glazūra gaminama sumaišant pieną ir sviestą. Sudedame ingredientus į mikrobangų krosnelę ir kaitiname, kol sviestas ištirpsta. Į mišinį sudėkite šokoladą ir gerai išmaišykite

. Glajų supilkite ant torto viršaus, uždenkite plokščia lėkšte. Palikite tortą šaldytuve 2-3 valandoms. Tada nuimkite žiedą ir kremu aptepkite torto šonus.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Tortą taip pat galite papuošti sausainių trupiniais ir pabarstukais.

Быстрый торт на сковороде. Мой фаворит на 8 марта: вкусно, просто и много

Gaunasi didelis tortas, kurio užteks visai kompanijai.

30

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *