Dažniausiai bulvės tiesiog kepamos, tačiau įdarytos bulvės įprastą garnyrą paverčia visaverčiu vakarienės patiekalu.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 250 g
- Svogūnai – 1 vnt.
- Česnakai – 4 skiltelės
- Paprika – 1,5 vnt.
- Sviestas – 30 g
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.
- Druska, raudonėlis, karis, juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Nulupkite bulves ir kiekvieno gumbų centre padarykite duobutę. Sudėkite bulves į keptuvę. Sumaišykite augalinį aliejų su kariu, šiuo padažu aptepkite bulves, lengvai pasūdykite ir kepkite 200°C orkaitėje 30 min.
Kol bulvės kepa, paruošiame įdarą. Smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlę pakepinkite svieste iki auksinės rudos spalvos, tada suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir papriką. Viską kartu pakepinkite, kol suminkštės, tada suberkite česnaką, raudonėlį ir juoduosius pipirus.
Išimkite bulves iš orkaitės ir užpildykite ertmes paruoštu įdaru. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto kietojo sūrio. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 190°C temperatūroje dar 30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekimas : patiekite įdarytas bulves su šviežių daržovių salotomis.
Gero apetito!