Tradicinis turkiškos virtuvės patiekalas kumpiro bulvės virėjų vertinamos dėl lengvo paruošimo ir subtilaus, sodraus skonio. Dėl aromatingo marinuotų agurkų, sūrio ir silkės įdaro vakarienei užtenka vienos turkiškos įdarytos bulvės.
Bulves reikia imti didesnes. Kiekvieną bulvę nuplauname, jos dar nereikia lupti. Tvirtai suvyniokite į foliją ir kepkite. Kumpirą galima virti ir lauke, namuose kepti bulves tikrai bus skaniau, orkaitė susidoros su šia užduotimi.
Tuo tarpu paruoškite kitus ingredientus. Raudonąją papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, kalendrą smulkiai supjaustykite, marinuotus agurkus ir juodąsias alyvuoges supjaustykite plonais žiedeliais. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Labai smulkiai supjaustykite lengvai sūdytą silkę ir susmulkinkite askaloninius česnakus.
Kalbant apie įdaro kiekį, vadovaukitės bulvių dydžiu, kuo daugiau įdaro, tuo sodresnis bus kumpiro skonis.
Išimame bulves. Perpjaukite per pusę, bet ne iki galo. Pirmiausia į centrą įdėkite sviestą, minkydami jį šakute.
Tada išdėliokite sūrį ir taip pat suspauskite šakute. Pasūdykite, sudėkite agurkus, tada svogūnus, alyvuoges ir silkę. Galiausiai sudėkite bulgarų žiedelius, viską pabarstykite žolelėmis ir patiekite.