Šiuos du greitų ir skanių pusryčių ar užkandžių receptus visada naudoju savo šeimoje, net gamindama svečiams – netikėtus blynus ir picą ant duonos.
Norint pasigaminti netikėtų blynų, reikės šių ingredientų:
- miltų, 200 g;
- druskos ir sodos, po žiupsnelį;
- kefyro, 250 ml;
- kiaušinių, 2 vnt;
- dešra, 200 g;
- sūris, 150 g;
- cukraus, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Išmaišykite
plakikliu, kad gautųsi vientisa tešla
. Įkaitinkite keptuvę ir išdėliokite paplotėlius
. Ant kiekvieno dėkite po gabalėlį sūrio, tada dešros, vėl sūrio ir
pilkite
dar šaukštą tešlos
.
Kai viena frikatos pusė apkepa, apverskite ją ir apkepkite kitą pusę. Frikatos
labai skanios su lydytu sūriu ir dešra
.
Norint pasigaminti picą ant duonos, reikės šių ingredientų:
- duonos, 12 riekelių;
- pomidorų, dešros, sūrio po 200 g;
- grietinės, 3 šaukštai;
- sviesto, kečupo, krapų, raudonėlio.
Kepimo procesas
Pomidorus supjaustykite gabaliukais.
dešrą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su pomidorais.
Sūrį
sutarkuokite
ir sumaišykite su kitais produktais
. Taip pat įmaišykite majonezo, druskos ir pipirų, raudonėlio, krapų.
Duonos riekes
aptepkite
sviestu ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Patepkite kečupu ir sudėkite įdarą.
Kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Duoną geriau imti skrebučiams, ji gaunasi labai skani.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.