Jums patiks! Minutės receptas, bet svečiai valgė taip, tarsi nebūtų valgę 3 dienas.

Šiuos du greitų ir skanių pusryčių ar užkandžių receptus visada naudoju savo šeimoje, net gamindama svečiams – netikėtus blynus ir picą ant duonos.

Norint pasigaminti netikėtų blynų, reikės šių ingredientų:

  • miltų, 200 g;
  • druskos ir sodos, po žiupsnelį;
  • kefyro, 250 ml;
  • kiaušinių, 2 vnt;
  • dešra, 200 g;
  • sūris, 150 g;
  • cukraus, 1 šaukštelis.

Gaminimo procesas

Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, įmuškite kiaušinius ir supilkite kefyrą. Išmaišykite

plakikliu, kad gautųsi vientisa tešla

. Įkaitinkite keptuvę ir išdėliokite paplotėlius

. Ant kiekvieno dėkite po gabalėlį sūrio, tada dešros, vėl sūrio ir

pilkite

dar šaukštą tešlos

.

Вы ахнете! Минутный рецепт, но гости ели, как будто 3 дня не ели

Kai viena frikatos pusė apkepa, apverskite ją ir apkepkite kitą pusę. Frikatos

Siūlome paragauti:  Skanūs sausainiai su uogiene. Universalus receptas be kiaušinių ir sviesto

labai skanios su lydytu sūriu ir dešra

.

Вы ахнете! Минутный рецепт, но гости ели, как будто 3 дня не ели

Norint pasigaminti picą ant duonos, reikės šių ingredientų:

  • duonos, 12 riekelių;
  • pomidorų, dešros, sūrio po 200 g;
  • grietinės, 3 šaukštai;
  • sviesto, kečupo, krapų, raudonėlio.

Kepimo procesas

Pomidorus supjaustykite gabaliukais.

dešrą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su pomidorais.

Sūrį

sutarkuokite

ir sumaišykite su kitais produktais

. Taip pat įmaišykite majonezo, druskos ir pipirų, raudonėlio, krapų.

Duonos riekes

aptepkite

sviestu ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Вы ахнете! Минутный рецепт, но гости ели, как будто 3 дня не ели

Patepkite kečupu ir sudėkite įdarą.

Вы ахнете! Минутный рецепт, но гости ели, как будто 3 дня не ели

Kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Вы ахнете! Минутный рецепт, но гости ели, как будто 3 дня не ели

Duoną geriau imti skrebučiams, ji gaunasi labai skani.

Вы ахнете! Минутный рецепт, но гости ели, как будто 3 дня не ели

102

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *