XVII a. gydytojas Aleksandras Eksemelinas (Alexander Exquemelin) savo knygoje aprašė Amerikos piratų gyvenimą. Knygoje aprašyti ne tik plėšimai, bet ir jų kulinariniai įpročiai. Iš čia sužinome, kad piratai pusryčiams, pietums ir vakarienei mėgo bulves. Dažniausiai virtas. Iš bulvių taip pat buvo gaminami bulvių gėrimai, pavyzdžiui, mabi. Šį receptą piratai pasiskolino iš Peru indėnų
. Šiuolaikinė visuomenė savo mityboje taip pat dažnai naudoja bulves. Šis skanėstas yra paprastas ir nebrangus, todėl
išbandykime jį.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 750 g;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- pieno – 400 ml;
- obuolių sidro actas – valgomasis šaukštas;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- sviesto.
Įdarui skirti ingredientai:
- bulvės – kg;
- sviestas – 40 g;
- krapų;
- paprika;
- druska, juodieji pipirai.
Riebalų ingredientai:
- Kiaušinio trynys – vnt;
- pieno – valgomasis šaukštas.
Paruošimas kepimui:
Į gilų indą supilkite pieną, įmuškite 3 vištų kiaušinius. Supilkite druską, cukrų, taip pat įpilkite obuolių acto.
Išmaišykite ingredientus.
Suberkite miltus ir rankomis užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite plastikiniu maišeliu ir palikite 10 minučių. Gautą tešlą supjaustykite į 8 vienodas dalis. Suformuokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kuriam laikui.

Iš tešlos rutuliukų iškočiokite nedidelius plokščius pyragėlius. Išdėliokite po keturis. Sluoksnius patepkite sviestu.

Palikite 30 minučių.
Įdarui į virtas bulves įdėkite sviesto ir sutrinkite. Įberkite paprikos, druskos, juodųjų pipirų ir krapų. Išmaišykite.
Plokščias duoneles
ištieskite
plonu sluoksniu. Supjaustykite kaip picą. Ant plačiosios dalies dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį.

Aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.

Dėkite į orkaitę 35 minutėms į 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje įkaitintą orkaitę.

Paruošta, galite vaišinti savo artimuosius.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

