Kai nėra pinigų ir iki atlyginimo dar toli. Labai gražūs ir skanūs pyragaičiai: subtilūs bandelės pyragaičiai

XVII a. gydytojas Aleksandras Eksemelinas (Alexander Exquemelin) savo knygoje aprašė Amerikos piratų gyvenimą. Knygoje aprašyti ne tik plėšimai, bet ir jų kulinariniai įpročiai. Iš čia sužinome, kad piratai pusryčiams, pietums ir vakarienei mėgo bulves. Dažniausiai virtas. Iš bulvių taip pat buvo gaminami bulvių gėrimai, pavyzdžiui, mabi. Šį receptą piratai pasiskolino iš Peru indėnų

. Šiuolaikinė visuomenė savo mityboje taip pat dažnai naudoja bulves. Šis skanėstas yra paprastas ir nebrangus, todėl

išbandykime jį.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 750 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • pieno – 400 ml;
  • obuolių sidro actas – valgomasis šaukštas;
  • druskos – šaukštelis;
  • cukraus – ½ šaukštelio;
  • sviesto.

Įdarui skirti ingredientai:

  • bulvės – kg;
  • sviestas – 40 g;
  • krapų;
  • paprika;
  • druska, juodieji pipirai.
Siūlome paragauti:  Draugė iš Tadžikistano pasidalijo savo receptu. Dabar jį gaminu vietoj pyragų: gyvenk ir mokykis amžinai

Riebalų ingredientai:

  • Kiaušinio trynys – vnt;
  • pieno – valgomasis šaukštas.

Paruošimas kepimui:

Į gilų indą supilkite pieną, įmuškite 3 vištų kiaušinius. Supilkite druską, cukrų, taip pat įpilkite obuolių acto.

Išmaišykite ingredientus.

Suberkite miltus ir rankomis užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite plastikiniu maišeliu ir palikite 10 minučių. Gautą tešlą supjaustykite į 8 vienodas dalis. Suformuokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kuriam laikui.

Когда денег нет, а до зарплаты далеко. Очень красивая и вкусная выпечка: нежные пирожки рогалики

Iš tešlos rutuliukų iškočiokite nedidelius plokščius pyragėlius. Išdėliokite po keturis. Sluoksnius patepkite sviestu.

Когда денег нет, а до зарплаты далеко. Очень красивая и вкусная выпечка: нежные пирожки рогалики

Palikite 30 minučių.

Įdarui į virtas bulves įdėkite sviesto ir sutrinkite. Įberkite paprikos, druskos, juodųjų pipirų ir krapų. Išmaišykite.

Plokščias duoneles

ištieskite

plonu sluoksniu. Supjaustykite kaip picą. Ant plačiosios dalies dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį.

Siūlome paragauti:  Pilavas ant viryklės - skanesnis nei puode! Šeimininkė iš Tadžikistano pasidalijo savo receptu - jis gaunasi trapus ir aromatingas

Когда денег нет, а до зарплаты далеко. Очень красивая и вкусная выпечка: нежные пирожки рогалики

Aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.

Когда денег нет, а до зарплаты далеко. Очень красивая и вкусная выпечка: нежные пирожки рогалики

Dėkite į orkaitę 35 minutėms į 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje įkaitintą orkaitę.

Когда денег нет, а до зарплаты далеко. Очень красивая и вкусная выпечка: нежные пирожки рогалики

Paruošta, galite vaišinti savo artimuosius.

19

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *