Kartoju kiekvienais metais! Geriausi gruziniško stiliaus baklažanai žiemai

Gruzinų virtuvė nuo mūsų skiriasi tuo, kad ten beveik visi žiemai ruošiami patiekalai yra aštrūs, kvapnūs ir pikantiški. Šį užkandį tikrai galite dėti ant šventinio stalo su įvairiais mėsos patiekalais.

Повторяю каждый год! Лучшие баклажаны по-грузински на зиму

Ruošiant reikės tokių ingredientų:

baklažanų, 1200 kg;

– saldžiosios paprikos, 250 g;

– aštriosios paprikos, 1 -2 vnt; –

česnako, 1 galvutė; –

petražolių

; – druskos, 2 šaukšteliai

; – cukraus, 1 šaukštelis

; – 9 proc. acto, 50 ml; –

augalinio aliejaus.

Gaminimo procesas

Baklažanus išilgai supjaustykite 0,5 mm storio juostelėmis

, pasūdykite ir palikite maždaug 20 min.

Saldžiąją papriką nulupkite nuo sėklų ir kartu su aštriąja paprika bei česnaku sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos masės

. Petražoles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su trintomis paprikomis, įberkite druskos, cukraus ir acto

Siūlome paragauti:  Šventinės salotos su vištiena "Monarch". Visada jas gaminu Naujųjų metų išvakarėse

.

Maišykite mišinį iki vientisos masės. Palikite 15 min. brinkti

. Baklažanus nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite rankomis ir kepkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol apskrus iš abiejų pusių.

Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius

. Į stiklainio dugną įdėkite šiek tiek prieskonių masės, suvyniokite baklažanus ir sukraukite iki pusės stiklainio, vėl sutrinkite ir sudėkite suktinukus į viršų. Į stiklainius supilkite likusį paprikų padažą

. Uždengtus dangteliais stiklainius sudėkite į puodą ant rankšluosčio, užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 20 minučių.

Užsukite dangtelius, apverskite ir palikite atvėsti.

Laikykite rūsyje arba sandėliuke

. Šį užkandį visada patiekiu su orkaitėje kepta mėsa ir bulvėmis

.

Повторяю каждый год! Лучшие баклажаны по-грузински на зиму

70

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *