Ši sriuba taip pat gaminama iš pomidorų ir patiekiama šalta. Tai aktualu ne tik karštai Ispanijai, kur vietinių gyventojų temperamentą nuolat reikia vėsinti, taip pat ir maisto pagalba.
Ingredientai :
Pomidorai 500 g
Bagetas 50 g
Kietai virti kiaušiniai 2 vnt.
Kumpis 60 g
Actas 1,5 a.š.
Česnakas 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus 3 v.š.
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai pagal skonį
Virimo būdas:
Nuo pomidorų nuimkite odelę. Norėdami tai padaryti, kiekvieną iš jų padarykite kryžiaus formos pjūvį, 30 sekundžių nuleiskite į verdantį vandenį ir nuplaukite šaltu vandeniu. Tada stambiai supjaustykite.
Pomidorus, stambiai supjaustytą česnaką ir actą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Batoną supjaustykite dideliais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su pomidorais. Duokite laiko gerai įsigerti. Druska ir pipirai. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir vėl plakite dideliu greičiu.
Tada sriubą įdėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai.
Prieš patiekdami sriubą papuoškite smulkiai pjaustytu kumpiu ir ketvirčiais supjaustytais kiaušiniais.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

