Konservuoti agurkai tapo drumsti: ką su jais daryti ir ar juos galima valgyti?

Žieminiai konservuotų arba marinuotų agurkų ruošiniai, lygiomis eilėmis išdėlioti sandėliuke ar rūsyje, visada džiugina bet kurios namų šeimininkės akį. Bet ką daryti, jei stiklainiuose atsiranda drumstų nuosėdų, o tada dangteliai pradeda išsipūsti ir nuskristi nuo stiklainių?

Kodėl konservuoti agurkai tampa drumsti ir ar juos galima valgyti?

Tinkamai konservuoti agurkai užtikrina ilgalaikį laikymą – iki dvejų metų. Tačiau kartais, atrodo, kad įvykdytos visos būtinos sąlygos, o stiklainiuose su agurkais vis tiek atsiranda drumstų nuosėdų, ir jie pradeda sprogti. Tai nemaloniausia situacija namų šeimininkėms, kurios tikriausiai kažko neatsižvelgė konservuodamos

Konservuoti agurkai gali būti netinkami laikyti stiklainiuose dėl kelių priežasčių:

  • blogai nuplauti ir nepakankamai sterilūs stiklainiai ar dangteliai;
  • prastos kokybės, minkšti arba kai kuriose vietose sugedę agurkai;
  • naudojant skirtingų veislių agurkus viename stiklainyje;
  • naudojant salotų veisles agurkus;
  • per tankus stiklainių užpildymas agurkais;
  • konservavimo recepto pažeidimas;
  • konservavimo technologijos pažeidimas;
  • prastos kokybės stiklainiai su įtrūkimais ir drožlėmis ant kaklo;
  • Joduotos druskos naudojimas konservavimui.

Kaip matome, yra nemažai priežasčių, kodėl konservuoti agurkai tampa drumsti, ir kiekviena iš jų gali lemti, kad šeimininkės darbas nueis veltui.

Be to, svarbios yra paruoštų konservuotų agurkų laikymo sąlygos. Stiklainiai su ruošiniais turi būti vėsioje vietoje, atokiau nuo šildymo prietaisų ir be tiesioginių saulės spindulių. Konservuotų agurkų drumstėjimo priežastis gali būti aukšta arba nestabili aplinkos temperatūra.

Siūlome paragauti:  Žiemai visada sukuosi 30 stiklainių šių salotų: vasario mėnesį nieko nebelieka. Jums patiks

Kaip išsaugoti konservuotus agurkus

Jei per tris dienas nuo derliaus nuėmimo stiklainiuose konservuoti agurkai pradeda drumstis, galite pabandyti juos išsaugoti tiesiog pakartotinai konservuodami.

Norėdami tai padaryti, agurkai išimami iš stiklainių, nuplaunami po šaltu tekančiu vandeniu po čiaupu, po to nuplaunami druskos vandeniu 30 g druskos 1 litrui vandens ir vėl dedami į šaltą vandenį maždaug 20 minučių.

Tuo pačiu metu nupilkite sūrymą iš stiklainių ir virkite du kartus po 15 minučių. Po to stiklainius nuplaukite ir vėl sterilizuokite, kruopščiai nuplaudami dangtelius.

Agurkai dedami į paruoštus stiklainius, užpilami karštu sūrymu ir įpilama po vieną arbatinį šaukštelį acto į tris litrus stiklainio.

Atvėsusiems agurkams, jie laikomi vėsioje vietoje.

Aušinimo proceso metu nepamirškite apversti įvyniotų stiklainių aukštyn kojomis ir apvynioti juos šiltu rankšluosčiu – taip sumažinsite stiklainio sprogimo riziką.

Ką daryti su agurkais, jei stiklainiai pradeda sprogti

Jei nuo konservavimo praėjo nemažai laiko ir stiklainiuose su agurkais atsirado drumstumo požymių, tereikia palaukti. Kartais per kelias dienas sūrymas vėl tampa skaidrus, o agurkai toliau marinuojasi.

Jei stiklainiai po kelių dienų pradės sprogti, galite juos atidaryti ir vėl pabandyti susukti pagal ankstesnį receptą, šiek tiek padidindami acto kiekį.

Siūlome paragauti:  Olivijos salotos. Naujųjų metų išvakarėse pakeis nuobodų Olivier.

Yra ir kitas būdas konservuoti agurkus. Norėdami tai padaryti, atidarykite visus stiklainius, supilkite sūrymą, užpilkite agurkus verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms. Po to nupilkite vandenį ir paruoškite naują sūrymą, taip pat padidindami acto kiekį, palyginti su ankstesniu.

Agurkus užpilkite sūrymu, palaukite 5–10 minučių, susukite stiklainius, apverskite juos ant dangtelių ir apvyniokite, kad atvėstų. Atvėsusiems stiklainiams, uogienes laikykite vėsioje vietoje.

Ir paskutinis svarbus papildymas – jei stiklainis sprogs, agurkų nereikia išmesti, juos galima naudoti marinuotiems agurkams ar mišrainei gaminti.

284

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!