Pomidorai su svogūnais – tai vienas paprasčiausių konservavimo receptų, kuris būna labai skanus ir visada sėkmingas.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 3 kg;
– svogūnų;
– augalinio aliejaus, 1 valgomasis šaukštas 1 litro stiklainiui
; – pipirų žirnelių.
Marinatui paruošti reikės:
–
druskos, 50 g;
– cukraus, 200 g;
– vandens, 2 l;
– 9 % acto, 80 ml.
Paruošimo procesas
Pomidorus galima palikti sveikus, jei turite mažų, didelius supjaustykite į 2-4 dalis, pašalinkite kotelius.
Svogūnus berkite pagal savo skonį ir supjaustykite pusžiedžiais
.
Į švarius sterilizuotus stiklainius ant dugno sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, raudonėlius pipirus, augalinį aliejų ir išdėliokite į viršų perpjautus pomidorų griežinėlius
.
Marinatui sumaišykite visus ingredientus, užvirinkite, supilkite actą, pavirkite 1 minutę ir supilkite į stiklainius. Uždenkite
dangteliais, padėkite ant rankšluosčio į puodą
.
Užpilkite šiltu vandeniu iki stiklainių kaklelio ir užvirę sterilizuokite 15 minučių.
Užsukite dangtelius, apverskite ir užsukite, kol visiškai atvės.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.