Parduotuvėje vis sunkiau nusipirkti tikrai skanių ledų. Gamintojai mieliau naudoja pieno miltelius ir priedus, dėl kurių ledai būna blankūs ir vandeningi. Naminiai ledai pagal naują receptą gaunasi kur kas skanesni, o pagrindas visai paprastas – mums reikia grietinėlės ir jogurto.
Braškių ledams reikia 400 g braškių (galima naudoti šaldytas), apie 100 g cukraus (pagal skonį), 250 ml grietinėlės, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33 %, ir 150 % jogurto.
Braškės supjaustomos ir sutrinamos blenderiu iki tyrės
.
Supilame į formą ir siunčiame į šaldiklį lygiai tokiam pat laikui, kiek mums prireiks kitiems ingredientams paruošti.
Atskirame dubenyje vidutinio greičio mikseriu maždaug porą minučių plakite grietinėlę. Į grietinėlę suberkite cukrų, tada 10 proc. riebumo jogurtą ir dar kartą suplakite. Dabar išimkite braškių tyrę ir įmaišykite į grietinėlę.
Išmaišykite, supilkite į formą ir dėkite į šaldiklį, kol bus paruoštas – pagal instrukciją užtruko apie 5 minutes, o dabar tereikia palaukti, kol masė užšals.
Taip paruoštų ledų skonį galima keisti iki begalybės. Pavyzdžiui, pabandykite įdėti džiovintų vaisių arba šokolado drožlių

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.