Paprastos ir originalios burokėlių, kiaušinių ir marinuotų agurkų salotos. Standartinis produktų rinkinys, tačiau vienas nestandartinis gaminimo būdas paverčia juos sėkmingu ir prabangiu skonio ir aromato deriniu. Patariu bent kartą pabandyti jas pasigaminti.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
- burokėlių, 1 kg;
- svogūno, 1 vnt;
- agurkų, 5 vnt;
- virtų kiaušinių, 4 vnt;
- česnakas, 3 skiltelės;
- majonezas, druska, pipirai, žolelės.
Gaminimo procesas
Rekomenduočiau burokėlius ne virti, o kepti orkaitėje: taip daržovė gaunasi sultinga, saldi, išsaugomos visos naudingosios medžiagos, o aromatas tiesiog nuostabus.
Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti augaliniame aliejuje
. Agurkus supjaustyti kubeliais ir sudėti prie svogūnų, sumaišyti ir troškinti 5 min.
Įdėti susmulkintą česnaką, sumaišyti ir troškinti 2
min.
Sudėkite visus produktus į salotinę, pagal skonį pagardinkite majonezu, šviežiomis petražolėmis ir krapais
. Išmaišykite ir paragaukite, jei reikia, dozuokite ir pipirais.

Salotos gaunasi labai įdomios, kepintų svogūnų su sūdytais agurkais skonis suteikia joms originalumo. Tokį patiekalą galima pasiūlyti svečiams, manau, jie tikrai jį įvertins.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

