Pirmasis dabar populiariausio padažo – majonezo – prototipas atsirado ne Prancūzijoje. Šis klaidingas įsivaizdavimas susidarė dėl reklamos, kuria buvo siekiama tik parduoti produktą. Tačiau iš tiesų majonezas atsirado ispanijoje.
egzistuoja teorija, kad majonezas buvo išvestas neatsitiktinai. Tai buvo kilmingųjų užsakymas virėjui iš Majono miesto. XVIII a. Ispanijoje nebuvo gero padažo daugeliui patiekalų. Reikėjo pagaminti kažką universalaus žuviai, mėsai ir daržovėms
. Gavus gerą skonio rezultatą, padažas tapo plačiai žinomas šalyje. Tačiau tai dar nebuvo tas pats majonezas. Netrukus receptą perėmė prancūzai, kurie šį padažą “priminė” salotoms ir kitiems patiekalams.
Majonezą gaminame ne tik kaip priedus prie
patiekalų.
Iš šio padažo galima pasigaminti puikių sausainių.
Majonezo sausainių ingredientai:
- Majonezas – 100 g;
- rauginimo medžiagos – šaukštelis;
- vištienos kiaušinis – vnt;
- miltai – 300 g;
- cukraus – 100 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- citrinos žievelė.
Majonezo sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į kiaušinio masę įmaišykite vanilinį cukrų, išmaišykite iki vientisos masės
. Panašiai į masę įpilkite majonezo, išplakite iki vientisos konsistencijos. Mišinį apibarstykite citrinos žievele, ingredientus sumaišykite
. Į miltus suberkite kepimo miltelius, birius produktus persijokite į kiaušinių masę.
Tešlą iškočiokite dideliu ir plonu, 2 mm storio sluoksniu. Iš tešlos išpjaukite įvairias formas – sausainių ruošinius
. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos išdėliokite būsimus sausainius. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Iš biudžetinių produktų gausite švelnius naminius sausainius.
Tai geras būdas pasigaminti desertą prie arbatos, kai namuose nėra nieko kito saldaus.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.