Teisingai sakoma: “Gyvenk ir mokykis…”. Niekada nemaniau, kad bus taip lengva atidaryti jodo ar kitų vaistinių tinktūrų buteliuką
. Niekada nemėgau tų kamštelių, nes juos taip sunku ištraukti. Paprastai atidarydavau jį patį pirmą kartą, o tada palikdavau tik viršutinį užsukamą dangtelį ir išmesdavau kamštį, kad kitą kartą nereikėtų kankintis. Žinau, kad tai negerai, bet negaliu nieko padaryti.
Turiu omenyje, kaip aš jį atidariau anksčiau? Arba nagais, arba peiliu, arba žirklėmis. Kad ir kaip stengdavausi, visuomet nusilauždavau nagus, jei jis nebūdavo bespalvis.
Ir štai vieną dieną pradėjau daryti šį triuką su atidarymu, kai pas mane atėjo kaimynas, pagal išsilavinimą medikas. Ji mane išmokė, kaip taisyklingai atidaryti, pati niekada nebūčiau to sugalvojusi. Pasirodė, kad tai labai paprasta, bet pati nebūčiau sugalvojusi.
Pabandysiu paaiškinti, jei kas nors, kaip ir aš, to nežino.
Taigi, reikia atsukti viršutinį dangtelį su sriegiu, apatiniu sriegiu paimti plastikinį kamštelį ir šiek tiek pasukti. Ir viskas!
Ar žinojote apie šį kamštelio atidarymo būdą, ar jums tai toks pat atradimas kaip ir man? Rašykite komentaruose.
Būtų neblogai, jei tokios instrukcijos būtų pateikiamos vaistų etiketėse. Gyvenimas būtų daug lengvesnis, o rankos švaresnės.
Įsivaizduojate, kaip lengva, o aš kentėjau, laužiau nagus, gadinau dantis. Jums nereikia jokių papildomų priemonių. Ir nesusitepsite rankų ar neišliesite skysčio. Išbandykite, nustebsite, kaip tai paprasta.
Tuo pačiu viršutiniu dangteliu galima uždaryti kamštelį tiesiog paspaudus galinę pusę.
Sakoma, kad visi medikai naudoja šį metodą, bet aš niekada nekreipiau dėmesio.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.