Paskutinis vasaros mėnuo atėjo nepastebimai – tai laikotarpis, kai daugelis šeimininkių aktyviai konservuoja derlių ir ruošia daržoves žiemai.
Šiandien noriu pasidalyti paprastu česnakų paruošimo būdu, kuris pravers tuo atveju, jei nepavyks jų išsaugoti pirminiu pavidalu.
Dažnai pasitaiko, kad ilgai laikant česnakai pradeda pūti arba tiesiog išdžiūsta.
Siūlau jums įdomų būdą, kuris ne tik padės išsaugoti nykstantį derlių, bet ir sutaupys laiko ruošiant įvairius patiekalus, kurių sudėtyje yra česnakų.
Paruošti šiuo būdu galite bet kokį norimą česnakų kiekį: nuo labai mažos porcijos, iki įspūdingesnių
Šį metodą naudoju jau dvejus metus ir manau, kad jis labai pasiteisino!

Perskaitykite leidinį iki galo, kad nepraleistumėte visų paruošimo proceso subtilybių. Džiaugsiuosi, jei komentaruose pasidalysite savo mėgstamiausiais česnakų laikymo ir paruošimo žiemai būdais. Linkiu malonios peržiūros!
Taigi, pradėkime.
Nuvalykite česnakus nuo lukštų, pašalinkite plėveles, nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Atidžiai apžiūrėkite kiekvieną skiltelę ir pašalinkite sugedusias vietas. Jei viduje yra sudygusių sėklų, pašalinkite ir jas.

Jei česnako daug, susmulkinkite jį trintuvu. Jei kiekis nedidelis, galite naudoti įprastą česnakų presą.

Sudėkite česnakų mišinį į maišelį, suformuodami maždaug 1 cm storio sluoksnį, ir užšaldykite. Tada supjaustykite česnako sluoksnį mažais kubeliais (1 kubelis = 1 česnako skiltelė). Jei reikia, dar kartą užšaldykite ir perkelkite kubelius į indą.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

