Mano česnakai nebegenda ir nesudžiūsta: jau dvejus metus naudoju specialų laikymo būdą (dalinuosi).

Paskutinis vasaros mėnuo atėjo nepastebimai – tai laikotarpis, kai daugelis šeimininkių aktyviai konservuoja derlių ir ruošia daržoves žiemai.

Šiandien noriu pasidalyti paprastu česnakų paruošimo būdu, kuris pravers tuo atveju, jei nepavyks jų išsaugoti pirminiu pavidalu.

Dažnai pasitaiko, kad ilgai laikant česnakai pradeda pūti arba tiesiog išdžiūsta.

Siūlau jums įdomų būdą, kuris ne tik padės išsaugoti nykstantį derlių, bet ir sutaupys laiko ruošiant įvairius patiekalus, kurių sudėtyje yra česnakų.

Paruošti šiuo būdu galite bet kokį norimą česnakų kiekį: nuo labai mažos porcijos, iki įspūdingesnių

Šį metodą naudoju jau dvejus metus ir manau, kad jis labai pasiteisino!

У меня чеснок больше не гниёт и не засыхает: уже второй год пользуюсь особым способом хранения (делюсь)

Perskaitykite leidinį iki galo, kad nepraleistumėte visų paruošimo proceso subtilybių. Džiaugsiuosi, jei komentaruose pasidalysite savo mėgstamiausiais česnakų laikymo ir paruošimo žiemai būdais. Linkiu malonios peržiūros!

Taigi, pradėkime.

Nuvalykite česnakus nuo lukštų, pašalinkite plėveles, nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Siūlome paragauti:  Žvejo būdu išpjaukite lydekos filė ir iškepkite aštriame padaže
У меня чеснок больше не гниёт и не засыхает: уже второй год пользуюсь особым способом хранения (делюсь)

Atidžiai apžiūrėkite kiekvieną skiltelę ir pašalinkite sugedusias vietas. Jei viduje yra sudygusių sėklų, pašalinkite ir jas.

У меня чеснок хороший, поэтому отходов после очистки практически не было.
Turiu gerų česnakų, todėl po valymo atliekų beveik neliko.

Jei česnako daug, susmulkinkite jį trintuvu. Jei kiekis nedidelis, galite naudoti įprastą česnakų presą.

Чеснок может быть довольно "кусачим": надевайте перчатки!
Česnakai gali būti gana “kandūs”: mūvėkite pirštines!

Sudėkite česnakų mišinį į maišelį, suformuodami maždaug 1 cm storio sluoksnį, ir užšaldykite. Tada supjaustykite česnako sluoksnį mažais kubeliais (1 kubelis = 1 česnako skiltelė). Jei reikia, dar kartą užšaldykite ir perkelkite kubelius į indą.

У меня чеснок больше не гниёт и не засыхает: уже второй год пользуюсь особым способом хранения (делюсь)

4 727

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  "Medaus pyrago nebekepu. Auksinio rakto pyragas pagal naują receptą: skanių dalykų mėgėjams
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *