“Medinė slyva” – švelnus pyragas be plutos iškočiojimo ir impregnavimo

Medaus slyvų pyragas yra ne tik skanus, bet ir labai originalus skanėstas, kuriame dera tradiciniai rusų virtuvės receptai ir įdomūs ingredientų deriniai. Šio deserto ištakos siekia sovietinius laikus, kai medus ir džiovinti vaisiai buvo pradėti aktyviai naudoti konditerijos gaminiuose, tapę namų kepimo ir jaukumo simboliu.

Pyrago pavadinimas aiškiai atspindi du pagrindinius jo komponentus – medų ir džiovintas slyvas

.

Medus suteikia saldumo ir sodrumo, o džiovintos slyvos – ryškaus vaisių skonio ir lengvos rūgštelės, sukurdamos harmoningą derinį. Pyragui būdinga minkšta ir drėgna tekstūra, nes pyragaičiai yra impregnuoti, todėl pyragas yra ypač švelnus ir apetitiškas.

Pyragų ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 250 g;
  • medaus – 100 g;
  • sodos – 1 šaukštelis;
  • acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai – 300 g.

Kremo ingredientai:

  • grietinė – 800 g;
  • kondensuotas pienas – 150 g;
  • citrinos sultys – 2 valg;
  • citrinos žievelės;
  • džiovintos slyvos – 300 g;
  • graikiniai riešutai – 300 g.
Siūlome paragauti:  Mano firminis barščių receptas - išbandykite, tikrai sudomins ir jus

“Medaus džiovintų slyvų” pyrago paruošimas:

Atskirkite baltymus nuo trynių, įberkite druskos ir išplakite mikseriu iki purių baltų putų. Palaipsniui į baltymus supilkite cukrų ir toliau plakite iki stabilių viršūnių

. Palaipsniui po vieną į baltymų masę įmaišykite trynius ir toliau plakite. Į masę sudėkite medų, išmaišykite mikseriu

. Sodą ataušinkite su actu, supilkite į kiaušinių masę, suberkite miltus, mikseriu išminkykite sausainių tešlą. Kepimo formą išklokite pergamentu, supilkite tešlą ir kepkite biskvitą 40-50 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu, citrinos sultimis ir citrinos žievele

. 15 min. palikite kremą sustingti

. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, džiovintas slyvas 10 min. pamirkykite verdančiame vandenyje. Riešutus ir džiovintas slyvas smulkiai supjaustykite, biskvitą padalykite į 3 papločius

Siūlome paragauti:  Jam nėra lygių ant Naujųjų metų stalo. Salotos "Moters silpnumas" su vištiena ir džiovintomis slyvomis

. Kiekvieną paplotį aptepkite kremu, apibarstykite riešutais ir džiovintomis slyvomis ir sukomplektuokite tortą.

«Медовый чернослив» - нежнейший торт без раскатки коржей и пропитки

Palikite tortą šaldytuve porai valandų. Gausite paprastą naminį tortą “Medaus slyvų”.

61

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *