Ryškios spalvos lėkštėje džiugina ne tik skonio receptorius, bet ir akį.
Tokią spalvų terapiją galite organizuoti patys, ruošdami meksikietišką vištienos sriubą. Juk meksikietiška virtuvė neapsiriboja tacos, burrito ir kesadilijomis. Labai skanu, sotu ir, svarbiausia, sveika!
Ingredientai :
Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Konservuotos raudonosios pupelės 1 skardinė
Maži vermišeliai 50 g
Šaldyti kukurūzai 100 g
Ukro pagal skonį
Malti raudonieji pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Virimo būdas:
Paruoškite vištienos krūtinėlės sultinį. Mėsą išimkite, atskirkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną. Giliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūną iki skaidrumo.
Vištienos gabalėlius suberkite į svogūnus ir pakepinkite dar kelias minutes.
Atidarykite pupeles ir nusausinkite. Pupeles suberkite į puodą, pipiruokite, išmaišykite ir toliau kepkite dar 3-5 minutes.
Supilkite sultinį į puodą. Įberkite druskos pagal skonį ir virkite dar 5 minutes.
Sudėkite vermišelius ir kukurūzus. Palaikykite ant ugnies dar 5 minutes. Tada uždenkite indą dangčiu ir nukelkite nuo ugnies.
Leiskite sriubai kurį laiką virti. Sriubą patiekite su smulkiai pjaustytais krapais ir kukurūzų traškučiais (nachos).