Miltai, kefyras, bulvės ir skanėstai ant stalo! Mėsos pyragas

Labai minkštas ir skanus, o svarbiausia – greitas kefyro pyragas su maltos mėsos įdaru. Tokius pyragus visada kepu atvykstantiems giminaičiams ir jie juos labai mėgsta.

Мука, кефир и картошка и вкуснятина на столе! Мясной пирог

Ruošiant reikės tokių ingredientų:

kefyro, 4 šaukštai;

– majonezo, 200 g;

– miltų, 450-500 g;

– raugo, 2 šaukšteliai

; – kreminio margarino, 150 g;

– druskos, 1 šaukštelis

.

Įdarui paruošti reikia:

maltos mėsos, 200 g;

– svogūno, 2 vnt;

– bulvių, 2 vnt; –

druskos, žibalo

; – augalinio aliejaus, 3 v.š.; –

vandens, 4 šaukštai.

Kepimo procesas

Margariną geriau užšaldyti, bus lengviau jį įtrinti.

Kambario temperatūros kefyrą sumaišyti su majonezu ir druska, kepimo

milteliais Persijoti miltus ir į juos įtrinti margariną, viską išmaišyti rankomis ir paversti trupiniais

Siūlome paragauti:  Viską sumaišykite ir pašaukite į orkaitę. Oro mini keksiukai: universaliausias ir skaniausias keksiukų receptas

.

Į trupinius supilkite skystąją dalį ir sumaišykite mišinį į minkštą tešlą

. Tešlą padalykite į 2 dalis, sudėkite į maišelius ir padėkite į šaldytuvą.

Faršą sumaišykite su žalių bulvių kubeliais, smulkiai supjaustytais svogūnais, druska, žiūra ir pipirais pagal skonį, supilkite vandenį ir išminkykite.

Pabarstykite stalą miltais ir dalį tešlos iškočiokite į stačiakampį, 2 mm storio

sluoksnį. Tešlą sudėkite į kepimo formą, suformuokite tešlos šonus ir uždėkite tolygų įdaro sluoksnį.

Antrąją tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį, uždėkite ant įdaro ir užspauskite kraštus.

Pyragą patepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pienu

. 35-40 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, žiūrėkite savo orkaitę.

10 min. palieku pyragą formoje, tada ištraukiu ir atvėsinu, nors ir karštas jis labai skanus.

Siūlome paragauti:  Naujas saldus pita pyragas. Tai greičiausias desertas, kokį esu kada nors gaminęs

Išsamus VIDEO RECEPTAS

:

59

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *