Labai minkštas ir skanus, o svarbiausia – greitas kefyro pyragas su maltos mėsos įdaru. Tokius pyragus visada kepu atvykstantiems giminaičiams ir jie juos labai mėgsta.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
kefyro, 4 šaukštai;
– majonezo, 200 g;
– miltų, 450-500 g;
– raugo, 2 šaukšteliai
; – kreminio margarino, 150 g;
– druskos, 1 šaukštelis
.
Įdarui paruošti reikia:
–
maltos mėsos, 200 g;
– svogūno, 2 vnt;
– bulvių, 2 vnt; –
druskos, žibalo
; – augalinio aliejaus, 3 v.š.; –
vandens, 4 šaukštai.
Kepimo procesas
Margariną geriau užšaldyti, bus lengviau jį įtrinti.
Kambario temperatūros kefyrą sumaišyti su majonezu ir druska, kepimo
milteliais Persijoti miltus ir į juos įtrinti margariną, viską išmaišyti rankomis ir paversti trupiniais
.
Į trupinius supilkite skystąją dalį ir sumaišykite mišinį į minkštą tešlą
. Tešlą padalykite į 2 dalis, sudėkite į maišelius ir padėkite į šaldytuvą.
Faršą sumaišykite su žalių bulvių kubeliais, smulkiai supjaustytais svogūnais, druska, žiūra ir pipirais pagal skonį, supilkite vandenį ir išminkykite.
Pabarstykite stalą miltais ir dalį tešlos iškočiokite į stačiakampį, 2 mm storio
sluoksnį. Tešlą sudėkite į kepimo formą, suformuokite tešlos šonus ir uždėkite tolygų įdaro sluoksnį.
Antrąją tešlos dalį iškočiokite į sluoksnį, uždėkite ant įdaro ir užspauskite kraštus.
Pyragą patepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pienu
. 35-40 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje, žiūrėkite savo orkaitę.
10 min. palieku pyragą formoje, tada ištraukiu ir atvėsinu, nors ir karštas jis labai skanus.
Išsamus VIDEO RECEPTAS
:

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.