Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminis kietasis sūris pusryčiams

Ingredientai:

  • 1 litras naminio pieno
  • 200 ml rūgpienio
  • 540 g varškės (9%)
  • 2 arb. Adyghe druska (su mažu stikleliu)
  • 1 šaukštelis. soda (šiek tiek mažiau)
  • 50 g sviesto

Paruošimas:

  1. Į keptuvę supilkite šviežią ir rūgpienį. Uždėkite ant silpnos ugnies ir palikite šiltai pusvalandį. Nemaišykite ir neužvirinkite. Per tą laiką varškės masė turi atsiskirti nuo išrūgų.
  2. Paruoškite kiaurasamtį, išklodami jį marle. Supilkite varškės mišinį į marlę, uždarykite ant viršaus ir leiskite išrūgoms visiškai nuvarvėti. Kai mišinys išdžius, perkelkite į puodą.
  3. Mentele sulaužykite varškę, kad neliktų gumuliukų. Įpilkite druskos, soda ir sviesto. Ant keptuvės dugno dėkite sviestą (geriausia aliuminio), pabarstykite varškės sūriu.
  4. Varškę ištirpinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol ištirps visi gumuliukai ir masė taps vienalytė. Paruošta sūrio masė turi lengvai atsiskirti nuo keptuvės sienelių.
  5. Supilkite mišinį į formą, lengvai pateptą augaliniu aliejumi, ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Siūlome paragauti:  Greitai paruošiamas picas ruošiame be orkaitės, kaip italai, kai jie skuba

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!