Naujas paprikų įdaras: dabar tereikia jas įdėti į orkaitę ir jos ten pražysta.

Daugelis žmonių mėgsta įdarytas paprikas, tačiau net ir šiam gerai pažįstamam patiekalui galima suteikti naujų spalvų. Pagaminkime jas ne sveikas, o gėlių pavidalo. Įdomiausias dalykas nutiks, kai jas įdėsime į orkaitę: paprikos sužydės.

Ingredientai: 1:
saldžiosios paprikos – 6 vnt.
svogūnas – 1 galvutė
malta mėsa – 300 g
druska – 3 g
juodieji pipirai – 3 g
petražolės – 20 g
sluoksniuota tešla – 100 g
sūris – 80 g
kiaušinis – 1 vnt.

Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir pirmiausia pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada nupjaukite paprikų viršūnėles, supjaustykite jas kubeliais ir sudėkite prie svogūnų. Po 3 minučių į keptuvę sudėkite maltą mėsą, druską, pipirus ir smulkiai supjaustytas petražoles.

Sluoksniuotą tešlą padalykite į nedidelius plokščius pyragėlius. Į kiekvieno iš jų vidurį dėkite keptuvėje pakepintą bulvytę ir sūrio kubelį. Suvyniokite tešlą į kamuoliuką, įdėkite jį į nuluptą papriką, patepkite tešlą plaktu kiaušiniu ir padarykite kryžminius įpjovimus, tarsi ant pumpuro.

Siūlome paragauti:  Pasiruošimas žiemai! Neįtikėtinai skanūs gruziniško stiliaus baklažanai

Sudėkite visas paprikas ant kepimo skardos, siųskite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę vos 15 minučių.

Vienai porcijai užtenka vienos paprikos. Gero apetito

!
471

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.7 / 5. Balsų skaičius: 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Šiltos vištienos salotos su avokadu ir medaus–garstyčių padažu
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *