Šį skumbrės balik receptą neseniai išbandžiau ir nusprendžiau, kad jį tikrai pasiliksiu savo taupyklėje: produktų rinkinys yra paprasčiausias, pigiausias, gaminimo procesas – paprastas ir lengvas, nėra nieko sudėtingo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:

- žuvies, 3 vnt;
- druskos ir cukraus, po 1 valgomąjį šaukštą4
- garstyčių miltelių, 1 valgomasis šaukštas;
- paprikos, pusė šaukštelio.
Kepimo procesas
Baliką gaminu iš skumbrės
. Žuvį pašalinu, pašalinu galvą ir uodegą, vidurius, nuplaunu, nusausinu.
Skerdeną padalijama į filė, išimami kaulai
. Sumaišau druską, papriką ir cukrų, garstyčias
. Mišiniu apipilu žuvį iš abiejų pusių ir įtrinu
. Žuvį sudedu į plokščią lėkštę, suvynioju į foliją ir siunčiu į šaldytuvą 1 parai.
Patarimas: taip pat galite marinuoti paprastame plastikiniame inde.
Žuvį suverkite ant virvutės (galite naudoti segtukus) ir nusiųskite į vėdinamą patalpą (galite pastatyti balkone) ir
palikite 1-2 dienoms. Nepamirškite po žuvimi padėti indą, į kurį lašėtų riebalai
. Žuvį patiekiu su bet kokio pavidalo bulvėmis.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

