Paprastas ir vertingas receptas: jokio triukšmo. Burokėliai ir Pekino kopūstai

Kai mitybos specialistai kalba apie įvairias svorio metimo programas, gana retai ten galima rasti burokėlių. Tai gana reikšminga daržovė žmonėms, kurie siekia tinkamai maitintis

. Faktas tas, kad burokėliuose gausu vitaminų ir mineralų, kurie svarbūs organizmo veiklai. Taip pat šioje šakniavaisinėje daržovėje yra trigliceridų, kurie tiesiogiai dalyvauja deginant riebalus

. Be šių naudingų savybių, burokėliai rekomenduojami sergant širdies ir kraujagyslių sistemos bei inkstų ligomis. Jei žmogui trūksta jodo, vėlgi reikėtų atsigręžti į šią daržovę.

Padėsime jums sužinoti daugiau burokėlių gaminimo receptų

.

Pradėkime nuo šių paprastų salotų.

Burokėlių salotų ingredientai:

  • Burokėliai: burokėliai – vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Pekino kopūstai – 150 g;
  • medaus – ½ šaukštelio;
  • žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • prancūziškos garstyčios – šaukštelis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • citrinos sultys – 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Siūlome paragauti:  Mėgstamiausias Čingischano maistas - mėsos kepimas su akmenimis

Burokėlių salotų paruošimas:

Burokėlius išvirkite, atvėsinkite ir pašalinkite žievelę. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Pekino kopūstus, žaliąjį svogūną ir petražoles ne per smulkiai supjaustykite. Burokėlius, svogūnus, petražoles ir kopūstus sumaišykite dubenyje

. Augalinį aliejų sumaišykite su prancūziškomis garstyčiomis, citrinos sultimis, druska ir medumi. Šiuo padažu užpilkite salotas ir gerai išmaišykite.

Простой и стоящий рецепт: без заморочек. Свёкла с пекинской капуста

Greitas ir skanias burokėlių salotas galima laikyti paruoštomis. Kad būtų skanesnės, galite naudoti nerafinuotą aliejų.

313

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.3 / 5. Balsų skaičius: 3

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Skaniau nei pyragai. Vatrushki su varške: nuostabus naminis pyragas
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *