Pagal toliau pateiktą receptą iškepkite stebėtinai minkštą tešlą. Paragavusieji beveik visada prašo dar vieno gabalėlio. Pereikime tiesiai prie esmės.

Šiam pyragui paruošti reikės:
- Reikės: 300 g cukraus;
- 300 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 4 kiaušinių;
- 4 šaukštai grietinės;
- 400 g varškės;
- 100 g sutirštinto pieno.
Paruošimo etapai:
Minkštą sviestą sumaišome su miltais, kepimo milteliais ir dalimi cukraus (100 g). Prie jų siunčiame tris trynius (nepamirškite palikti baltymų) ir grietinę. Masę išminkome rankomis. Kad nesuliptų, delnus sudrėkinu vandenyje.
Gautą tešlą padalykite pusiau ir abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę. Vieną iš jų įdėkite į šaldiklį maždaug 25 minutėms, kitą – ant šaldytuvo lentynos.
Kol tešla šaldoma, pagaminkime kremą. Į blenderio dubenį įmuškite vieną kiaušinį, 100 g cukraus ir varškę. Sutrinkite iki tirštos masės. Atskirame dubenyje išplakame tris baltymus, šiek tiek druskos ir likusį cukrų (100 g). Svarbu pasiekti viršūnių, todėl be technikos neišsiversite.

Formą išklokite popieriumi. Iš šaldytuvo išimkite vieną dalį tešlos, šiek tiek iškočiokite, perkelkite ją į formą ir rankomis iškočiokite, paskirstydami ant dugno ir kraštų.
Ant pagrindo dėkite varškės kremą. Kitas sluoksnis – išplakti baltymai.
Iš šaldiklio išimkite likusią tešlą, kuri tuo metu jau sukietėjo, ir sutarkuokite ją stambia tarka. Pabarstykite trupinius ant baltymų masės.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Paruoštą pyragą aptepkite kondensuotu pienu, kol jis karštas.

Galite papuošti kokoso drožlėmis – tai nebūtina. Rezultatas jus maloniai nustebins: pyragas gaunasi tikrai minkštas, pabandykite jį pasigaminti.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

