Papuoškite bet kokią šventę. “Šventinio” užkandžio su silke receptas

Ilgą laiką silkė žmonijai buvo labai keista žuvis. Iš pradžių silkę valgė tik žemesnieji gyventojų sluoksniai ir katalikų vienuoliai. Žuvis turėjo specifinį kartoką skonį, be to, smarkiai kvepėjo. Jie

nemokėjo tinkamai paruošti ar bent jau supjaustyti silkės.

Maždaug XV a. įvyko šios rūšies žuvies revoliucija

. Pirmiausia silkę išmokta marinuoti, o tai pakeitė jūros produkto skonį ir leido jį ilgiau laikyti. Vėliau žuviai pradėta pjaustyti pelekus ir šalinti vidų, o tai taip pat turėjo įtakos skoniui

. Tik XX amžiuje silkė sulaukė pripažinimo. Dabar iš šios jūros gėrybės gaminama daug įvairių patiekalų.

Užkandžio su silke ingredientai:

  • duona – 3 riekelės;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • sūris – 100 g;
  • vištienos kiaušinis – vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • majonezo – valgomasis šaukštas;
  • silkės filė – 100 g.
Siūlome paragauti:  Tokio garnyro norės visi - keptų Aidaho bulvių.

Užkandžio su silke paruošimas:

Duonos riekelės perpjaunamos per pusę. Keptuvėje su trupučiu saulėgrąžų riebalų apkepkite duoną, kol iš abiejų pusių apskrus.

Smulkiai supjaustykite petražoles, sūrį sutarkuokite maža tarka

.

Išvirkite kietai virtą vištos kiaušinį, nulupkite ir taip pat gana smulkiai sutarkuokite

. Sūrį, petražoles ir kiaušinį sumaišykite viename dubenyje. Užpilkite mišinį majonezu, pasūdykite ir išmaišykite. Masę užtepkite ant skrudintos duonos

. Silkės filė supjaustykite porcijomis, sudėkite jas ant masės paviršiaus.

Украсит любое застолье. Фирменный рецепт "Праздничной" закуски с селёдкой

Taip galite pasigaminti paprastus sumuštinius.

Украсит любое застолье. Фирменный рецепт "Праздничной" закуски с селёдкой

Tai geras būdas sunaudoti šaldytuve turimus likučius.

234

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Siūlome paragauti:  Pilavas ant viryklės - skanesnis nei puode! Šeimininkė iš Tadžikistano pasidalijo savo receptu - jis gaunasi trapus ir aromatingas

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *