Pasigaminkime salotas, kurios yra ir padažas, ir garnyras. Garsiojo graikiško tzatziki receptas

Šiandien susipažinsime su tradiciniu graikišku patiekalu, kuris yra ir salotos, ir padažas, ir garnyras tuo pačiu metu. Tai garsusis tzatziki, kilęs iš graikų virtuvės.

Sudedamosios dalys:
2 dideli agurkai
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
300 g graikiško jogurto
1 arbatinis šaukštelis česnakinio aliejaus arba 1-2 skiltelės česnako
1/3 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
Paruošimas:
Pradėkite nuo agurkų. Juos reikia smulkiai sutarkuoti. Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite druska. Leiskite jiems pastovėti 30 minučių. Tai padės jiems atpalaiduoti drėgmės perteklių. Kol agurkai ilsisi, paruoškite padažą. Į dubenį su graikišku jogurtu įpilkite česnakų kremo arba susmulkinto česnako.
Tada suberkite baltuosius pipirus ir raudonėlį. Maišykite, kol visi ingredientai tolygiai susimaišys. Po 30 minučių agurkų marinavimo išimkite juos iš dubens ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Sudėkite agurkus į dubenyje esantį paruoštą padažą.
Tada suberkite baltuosius pipirus ir raudonėlį. Maišykite, kol visi ingredientai tolygiai susimaišys. Po 30 minučių agurkų marinavimo išimkite juos iš dubens ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Sudėkite agurkus į dubenyje esantį paruoštą padažą.
Gerai išmaišykite, kad visi agurkų gabalėliai būtų padengti padažu. Prieš patiekdami, salotas palikite šaldytuve, kad jos atvėstų ir visi skoniai gerai susimaišytų.

5

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Pieniški blyneliai: ploni ir neįprasti. Jie visada minkšti ir su skylutėmis
Pasidalink receptu su draugais!