Šiandien susipažinsime su tradiciniu graikišku patiekalu, kuris yra ir salotos, ir padažas, ir garnyras tuo pačiu metu. Tai garsusis tzatziki, kilęs iš graikų virtuvės.

2 dideli agurkai
1,5 arbatinio šaukštelio druskos
300 g graikiško jogurto
1 arbatinis šaukštelis česnakinio aliejaus arba 1-2 skiltelės česnako
1/3 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
Paruošimas:
Pradėkite nuo agurkų. Juos reikia smulkiai sutarkuoti. Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite druska. Leiskite jiems pastovėti 30 minučių. Tai padės jiems atpalaiduoti drėgmės perteklių. Kol agurkai ilsisi, paruoškite padažą. Į dubenį su graikišku jogurtu įpilkite česnakų kremo arba susmulkinto česnako.




5

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.