“Meringue” sausainiai – išskirtinis ir subtilus skanėstas, kuriame dera traški tešla ir lengva bei lengva beza. Šie sausainiai gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos, taip pat papuošti bet kokį šventinį stalą
. Yra daugybė beverčių sausainių receptų, kurie skiriasi ingredientais ir paruošimo būdu. Šio deserto pagrindą sudaro subtilios bezos ir trapios tešlos derinys. Beza gaminama iš plaktų baltymų su cukrumi, o tešla gali būti smėlinė, sluoksniuotos tešlos ar kitokia, pagal virėjo pasirinkimą.
Merengės sausainiai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba naudojami kaip kitų desertų pagrindas.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 220 g;
- grietinės – 150 g;
- miltai – 400 g;
- kiaušinio trynys – 3 vnt;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kiaušinio baltymas – 3 vnt;
- cukrus -150 g;
- graikiniai riešutai – 50 g.
Sausainių su bezė kepimas:
Į minkštą sviestą supilti trynius, grietinę, vanilinį cukrų ir išsukti iki vientisos masės. Į mišinį supilti miltus ir išminkyti minkštą, nelipnią tešlą
. Baltymus išplakti iki putų, tada pamažu įmaišyti cukrų. Plakite, kol
susidarys
baltos viršūnėlės
. Tešlą iškočiokite 2-3 mm storio sluoksniu. Iš tešlos stikline išpjaukite apskritimus, į kiekvieną
apskritimą
dėkite po šaukštą bezė
ir kelis kartus sulenkite apskritimą per pusę.

Dėkite sausainius ant kepimo skardos, o sausainių paviršių papuoškite bernele su smulkintais graikiniais riešutais. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

Rezultatas – skanūs sausainiai su mergele. Jei norite, po kepimo galima pabarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

