Tai mūsų tradicinis šeimos receptas, pagal kurį visada gaminame kvapnius aštrius pomidorus su česnakais.
1 litro stiklainiui paruošti reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 800 g;
– česnako, 2 danteliai;
– petražolių, 3 šakelės
; – krapų, 5 šakelės
; – krienų lapų, 2 vienetai;
– cukraus, pusė šūdo;
– druskos, pusė valgomojo šaukšto
; – augalinio aliejaus, desertinis šaukštas
;
– acto,
šaukštelis.
Gaminimo procesas
Šiam gaminiui rinkitės tankius, nepernokusius pomidorus.
Nuplaukite, perpjaukite pusiau
. Naudokite sterilizuotus stiklainius ir ant dugno uždėkite krienų.
Sudėkite pomidorų griežinėlių sluoksnį, pabarstykite tarkuotu česnaku ir smulkintais žalumynais, užberkite druskos ir cukraus, supilkite actą ir augalinį aliejų.
Uždenkite krienų lapeliu ir užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu.
Bankai įdėti į puodą ant rankšluosčio, užpilti karštu vandeniu iki kaklelio.
Užvirus sterilizuoti 15 minučių, užsukti dangtelius ir apversti, suvynioti.
Laikyti rūsyje arba sandėliuke
. Tokius pomidorų griežinėlius galima sumaišyti su šviežiomis žolelėmis ir svogūnais, atidarius stiklainį ir tokias salotas patiekti į stalą.
- Grietinėlės puselės
- Pomidorai, įdaryti česnaku, 1 litro talpos stiklainiuose
- Pomidorai česnakiniame marinate su pipirais
- Pomidorai, užpilti medumi
- Saldūs pomidorai su česnakais 1 litro talpos stiklainiuose
- Pomidorai po sniegu: receptas litriniam stiklainiui su citrinos rūgštimi
- Labai skanūs marinuoti pomidorai su česnaku viduje
Grietinėlės puselės
Grietinėlės puselės labai skanios šiame recepte. Dėl šios veislės pomidorų tankio puselės nebus minkštos, jos išliks tokios tankios.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų grietinėlės
puselės
, 8 kg;
– krapų skėčio stiklainyje
; – česnako skiltelės stiklainyje
; – saldžiosios paprikos, geltonosios, 3 vnt.
Sūrymui paruošti reikės:
–
vandens, 3 l;
– druskos, 1,5 stiklinės su briaunotais šauktukais;
– cukraus, 1,5 stiklinės su briaunotais šauktukais
; – acto, 1,5 stiklinės su briaunotais šauktukais.
Virimo procesas
Pomidorus perpjaukite pusiau
. Sterilizuokite stiklainius, išdėliokite krapų šakeles, česnako skilteles, saldžiosios paprikos skilteles, pipirų žirnelius. Sudėkite
pomidorus perpjauta puse žemyn.
Užvirinkite sūrymą su ingredientais ir supilkite į stiklainius, uždenkite dangteliais
.
Sterilizuokite stiklainius puode ant rankšluosčio, nuo užvirimo momento 5 min. užpilkite karštu vandeniu.
Uždenkite dangteliais, apverskite ir suvyniokite
. Laikykite rūsyje arba sandėliuke.
Pomidorai, įdaryti česnaku, 1 litro talpos stiklainiuose
Labai kvapnus ir skanus receptas, kuriam reikia rinktis tankius, nepernokusius pomidorus.
1 litro stiklainiams paruošti reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 700 g;
– krapų ir petražolių ryšulėlio
; – česnako, 3 vnt; –
gabalėlio aštriosios paprikos;
– saldžiosios paprikos, pusės;
– druskos, 30 g; –
cukraus, ¾ šūdo;
– acto, 1 d.l; –
lauro lapo, 1 vnt; –
pipirų mišinio
.
Paruošimo procesas
Įdarui pipirus, česnakus ir žoleles susmulkinti, sumaišyti ir šiek tiek pasūdyti
. Pomidorus nuplauti ir padaryti įpjovas, užpildyti įdaru
.
Patarimas: įdarui pagal skonį berkite aštriosios paprikos, česnako ir žolelių.
Į stiklainių dugną sudėti lauro lapą, pipirų mišinį, pomidorus
. Į stiklainius supilti verdantį vandenį, uždengti dangteliu ir palikti 7 min.
nusunkti vandenį, įberti druskos ir cukraus, užvirinti, supilti actą ir pavirti pusę minutės.
Supilkite į stiklainius, užsukite dangteliais, sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, užpilkite karštu vandeniu ir sterilizuokite nuo užvirimo momento 5 minutes.
Užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite
. Laikykite rūsyje arba sandėliuke
– – –
.
Pomidorai česnakiniame marinate su paprikomis
Pomidorai su pipirais būna aštrūs ir saldžiai pikantiški, citrinų skonio.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 700 g; –
česnako, 2 skiltelių
; – saldžiosios paprikos, 1 vnt.;
– petražolių, ryšulėlio;
– pipirų
; – druskos, 1 šaukštelio
; – cukraus, 1 valgomojo šaukšto
; – citrinos rūgšties, 0,5 šaukštelio
; – sauso česnako,
1
šaukštelio
.
Paruošimo procesas
Sterilizuojame stiklainius.
Į dugną sudedame supjaustytas česnako skilteles, paprikas, pomidorų ir saldžiosios paprikos gabaliukus, petražoles.
Į
stiklainius
supilame
verdantį
vandenį
, užsukame dangteliais, paliekame 20 min.
Nusunkiame vandenį, įberiame druskos ir cukraus, užviriname, įmetame sausą česnaką. Į
stiklainius
įmetame
citrinos rūgšties, supilame marinatą, užsukame dangtelius, apverčiame. Užsukame stiklainius
, kol atvės
.
Pomidorai medaus užpilami
Tai labai skanus receptas, pomidorai pasidaro ryškaus medaus skonio ir aromato.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 1,5 kg;
– geltonosios saldžiosios paprikos, 1 vnt;
– medaus, 3 šaukštai
; – druskos, 30 g;
– cukraus, 3 šaukštai
; – acto, 30 ml.
Paruošimo procesas
Papriką supjaustykite į 4 dalis.
Į sterilizuotus stiklainius sudėkite papriką ir pomidorus, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 12 min.
nusunkite vandenį, vėl užpilkite verdančiu vandeniu ir 12 min. nukoškite vandenį
. Į vandenį įpilkite medaus, druskos ir cukraus, užvirinkite, supilkite actą
. Marinatą supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite ir suvyniokite, kol atvės.
Saldūs pomidorai su česnakais, uždaryti litriniuose stiklainiuose
Porcijiniai pomidorų su česnakais ruošiniai. Paprastas, bet labai sėkmingas receptas.
1 litro stiklainiui paruošti reikės tokių ingredientų:
–
pomidorų;
– česnako, 4 skiltelių
; – krapų, kelių šakelių
; – žirnelių, 2 vnt;
– lauro lapo, 1 vnt; –
vandens, 0,5 litro
; – druskos, 20 g; –
cukraus, pusės šūdo
; – acto, 0,5 valgomojo šaukšto.
Gaminimo procesas
Stiklainius užplikyti verdančiu vandeniu, sudėti prieskonius ir žoleles
. Pomidorus nuplauti, ties koteliu pradurti dantų krapštuku ir sudėti į stiklainius.
10 min.
užpilti
verdančiu vandeniu. 10 min.
vandenį nusunkti, įberti druskos ir cukraus, užvirinti.
Į stiklainius supilti actą ir sūrymą, užsukti dangtelius, apversti ir suvynioti
.
Laikyti rūsyje arba sandėliuke
.
Pomidorai po sniegu: litrinio stiklainio su citrinos rūgštimi receptas
Aromatingi ir aštrūs, pikantiški pomidorai.
1 l stiklainiui paruošti reikės šių ingredientų:
–
mažų pomidorų;
– smulkinto česnako, 1 valgomasis šaukštas;
– citrinos rūgšties, 1 valgomasis šaukštelis
; – krapų, šakelė
; – druskos, 20 g; –
cukraus, 50 g.
Paruošimo procesas
Į sterilizuotus stiklainius paskleiskite krapus ir pomidorus
.
15 min.
užpilkite
verdančiu vandeniu ir vandenį nusunkite.
Į vandenį įberkite druskos ir cukraus, užvirinkite
. Į stiklainius supilkite citrinos rūgštį, supilkite marinatą, užsukite dangtelius, apverskite ir užsukite.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Labai skanūs marinuoti pomidorai su česnaku viduje
Įdaryti su česnaku pomidorai – tai karališkas užkandis, daug kur jie ruošiami šventėms.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
pomidorų, 1800 g;
– česnako, 2 galvutės;
– pipirų, 1 šaukštelis
; – lauro lapų, 2 vnt.; –
druskos, 1,5 šaukšto
; – cukraus, 75 g; –
acto, 3 dl.
Gaminimo procesas
Nuplaukite pomidorus ir padarykite gilius įpjovimus.
Pomidorus įdarykite česnakais santykiu 1:1.
Į sterilizuotus stiklainius sudėkite lauro lapą, pipirus, pomidorus.
Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 7 min.
nuvarvinkite vandenį į puodą, įberkite druskos, cukraus, lauro lapą ir acto
.
Užvirinkite, supilkite marinatą į stiklainius, užsukite dangtelius, uždenkite ir
laikykite rūsyje
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.