Viena iš populiariausių pažintinių užklausų internete – “Kada žmonės pradėjo valgyti kiaušinius?”
Sprendžiant iš archeologinių duomenų, žmonės kiaušinius valgė nuo senovės
.
Būdami urvų gyventojai, nedidelės žmonių gyvenvietės atrado didžiulį gastronomijos pasaulį. Matyt, pirmykščiai gyventojai pastebėjo, kaip plėšrūnai valgo kiaušinius. Atitinkamai žmonės ėmė sekti sabaluotuosius tigrus ir gyvates
. Vėliau kiaušiniai tapo labiausiai vartojamu produktu planetoje. Žinoma, kiaušiniai pagal pardavimus visame pasaulyje nusileidžia tik duonai.
Šiandien neįsivaizduojame pusryčių be omleto ar glaistytų kiaušinių
.
Anglijoje – tai tradiciniai pusryčiai, kuriuos mažai kas pakeičia
. pasigaminkime įdomius pusryčius iš kiaušinių.
Kiaušinių pusryčių ingredientai:
- Vištienos kiaušinis – vnt;
- šoninės – 2 griežinėliai;
- pieno – valgomasis šaukštas;
- sūris – 30 g;
- druskos – žiupsnelis;
- duona – 2 riekelės.
Kiaušinių pusryčių paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir pienu, gerai išplakite šakute. Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu saulėgrąžų riebalų. Supilkite kiaušinių masę ant paviršiaus ir palaukite, kol kraštai sustings
. Kai kiaušinių
masės
kraštai sustings, į vidurį įdėkite porą duonos riekelių. Kiaušinių blyną apverskite ir apkepkite duonos riekeles.
Kiaušinių blyno kraštus išlaisvinkite iš duonos vidaus.
Kiaušinių blyno paviršių ant duonos riekelių aptepkite šonine ir sūriu. Sumuštinio viduje sudėkite kiaušinį, sūrį ir mėsą.
Tai paprasčiausias būdas pasigaminti sau neįprastus pusryčius iš biudžetinių produktų. Vietoj bulvienos galite naudoti paprastą dešrą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.