Pyragai su gardžiu įdaru. Draugai atneša miltų, kad galėčiau jiems pagaminti šį receptą.

Vištienos ir grybų pyragai – tai patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jame dera maistingumas, skonis ir aromatas

. Šis patiekalas yra baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Vištienoje yra baltymų, kurie būtini augimui ir audinių atstatymui

. Grybuose gausu B grupės vitaminų, svarbių medžiagų apykaitai ir nervų sistemai. Be to, pyragėlius su vištiena ir grybais galima pritaikyti įvairioms dietoms, pavyzdžiui, vegetariškai arba be glitimo

:

  • Kefyras – 300 ml;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – 1 valgomasis šaukštelis;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 20 g;
  • miltai – 450 g;
  • kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;

Įdarui skirti ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės – 400 g;
  • grybai – 200 g;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • sviestas – 50 g;
  • grietinėlė – 2 valg;
  • druskos – ½ šaukštelio.
Siūlome paragauti:  Mano mėgstamiausias pyragas. Subtilus ir skanus "Lumen" pyragas

Pyragaičių su vištiena ir grybais paruošimas:

Išmaišykite kefyrą su kiaušiniu, druska ir cukrumi. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, tada suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą palikite po maistine plėvele pusvalandžiui

.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite, pievagrybius ir vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais

. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus, sudėkite į jį pievagrybius. Į kepintus svogūnus ir grybus sudėkite vištieną, iškepkite iki baltumo

. Įdarą pasūdykite, sudėkite sviestą ir grietinėlę, išmaišykite. Įdarą palikite atskirame dubenyje, kad atvėstų.

Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 16 vienodų ritinėlių

.

Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į nedidelį plokštainį ir sudėkite į jį įdarą.

Пирожки с улётной начинкой. Друзья приносят свою муку, чтобы я приготовила для них этот рецепт

Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje, dėkite juos siūle į apačią. Kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Siūlome paragauti:  Skaniausias medaus vyniotinis. Saldus desertas bet kokiai šventei

Пирожки с улётной начинкой. Друзья приносят свою муку, чтобы я приготовила для них этот рецепт

Rezultatas – kvapnūs, skanūs paplotėliai su vištiena ir grybais.

Пирожки с улётной начинкой. Друзья приносят свою муку, чтобы я приготовила для них этот рецепт

Recepte nurodytus grybus galima pakeisti kitais grybais.

79

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *