Ingredientai:
morkos – 1 vnt.,
špinatai – apie 200 g,
rūgštynės – apie 250 g,
grietinėlė – apie 200 g,
tryniai – 3 vnt.,
ryžiai – apie 50 g,
sultinys – apie 1 l,
žalieji svogūnai – 3 vnt.,
druska, juodieji pipirai ir paprika – pagal skonį.
Paruošimas:
Puode storu dugnu pakepinkite morkas, supjaustytas mažais kubeliais, ir žaliuosius svogūnus (plunksnas ir baltąją dalį), kol suminkštės. Tada suberkite rūgštynes ir špinatus, supjaustykite plonomis juostelėmis, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių. Tada suberkite virtus ryžius, druską, juoduosius pipirus ir maltą saldžiąją papriką. Išmaišykite ir supilkite daržovių sultinį (arba mėsą, arba tiesiog vandenį). Užvirinkite ant vidutinės ugnies .
Norėdami paruošti padažą, atskirame dubenyje sumaišykite grietinę (arba paprastą jogurtą) su žaliais vištienos tryniais ir įpilkite kelis šaukštus karšto sultinio. Tada išmaišyti ir visą šią masę atsargiai maišant supilti į puodą su sriuba.
Virkite sriubą apie minutę, tada uždenkite ir leiskite virti 10-15 minučių. Patiekdami į lėkštę galite įdėti žalumynų, jei norite.
Gero apetito!