Rūgščių-špinatų sriuba sveikiems ir skaniems pietums

Ingredientai:

morkos – 1 vnt.,
špinatai – apie 200 g,
rūgštynės – apie 250 g,
grietinėlė – apie 200 g,
tryniai – 3 vnt.,
ryžiai – apie 50 g,
sultinys – apie 1 l,
žalieji svogūnai – 3 vnt.,
druska, juodieji pipirai ir paprika – pagal skonį.

Paruošimas:

Puode storu dugnu pakepinkite morkas, supjaustytas mažais kubeliais, ir žaliuosius svogūnus (plunksnas ir baltąją dalį), kol suminkštės. Tada suberkite rūgštynes ​​ir špinatus, supjaustykite plonomis juostelėmis, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių. Tada suberkite virtus ryžius, druską, juoduosius pipirus ir maltą saldžiąją papriką. Išmaišykite ir supilkite daržovių sultinį (arba mėsą, arba tiesiog vandenį). Užvirinkite ant vidutinės ugnies .

Siūlome paragauti:  O šis receptas skirtas visiems japonų virtuvės mėgėjams – Miso sriubai

Norėdami paruošti padažą, atskirame dubenyje sumaišykite grietinę (arba paprastą jogurtą) su žaliais vištienos tryniais ir įpilkite kelis šaukštus karšto sultinio. Tada išmaišyti ir visą šią masę atsargiai maišant supilti į puodą su sriuba.

Virkite sriubą apie minutę, tada uždenkite ir leiskite virti 10-15 minučių. Patiekdami į lėkštę galite įdėti žalumynų, jei norite.

Gero apetito!

63

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Filadelfijos sriuba, kuri pranoks bet kokią sriubą ir paruošiama vos per 15 minučių
Pasidalink receptu su draugais!