“Sultana” bandelės yra vienas mėgstamiausių ir jaukiausių konditerijos gaminių, siejamų su namų šiluma ir svetingumu. Švelni mielinė tešla kartu su saldžiomis sultonėmis ir cinamono aromatu sukuria nepaprastai skanų ir apetitą žadinantį desertą, kuris puikiai tinka pusryčiams arba popietiniam užkandžiui prie arbatos ar kavos puodelio.
Šios bandelės papuoštos rudu plutele ir pasižymi minkšta, puria tekstūra, todėl idealiai tinka rytiniam skanėstui ar vaišėms svečiams. Pagrindinė sudedamoji dalis – sultenės, kurios suteikia saldumo ir praturtina viršutinį tešlos sluoksnį malonia tekstūra bei sodriu skoniu
. Be to, sultenės suteikia bandelėms gražią auksinę spalvą ir atkuria tradicinį namų jaukumą.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: miltai – 600 g;
- pieno – 150 ml;
- grietinė – 3 šaukštai;
- mielės – 8 g;
- cukraus – 100 g;
- majonezas – 3 šaukštai;
- varškės;
- sultenių.
Bandelių su sultenėmis paruošimas:
Į šiltą pieną supilti mieles, šaukštą cukraus, porą šaukštų miltų, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 min.
Į oparą supilti likusį cukrų, sudėti grietinę ir majonezą, išmaišyti.
Į mišinį supilti miltus, išminkyti minkštą ir elastingą tešlą
.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 1 valandą
. Varškės įdarui su sultenėmis varškę sumaišykite su keliais šaukštais cukraus pagal skonį, pora šaukštų grietinės. Į varškės įdarą supilkite rūgštynes ir viską išmaišykite
. Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį, vizualiai padalydami į 3 dalis. Į vidurį dėkite ½ varškės įdaro, jį uždenkite viena tešlos dalimi.
Tešlos sluoksnį uždenkite likusia varškės įdaro dalimi, apibarstykite likusiais sultenėmis. Įdarą uždenkite antruoju tešlos sluoksniu
. Padalykite vyniotinį į mažus gabalėlius.
Suktinukus aptepkite pieno ir kiaušinio mišiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Šias bandeles taip pat galite gaminti su sūriu ir žolelėmis, tai bus skanios bandelės prie sriubų ir antrųjų patiekalų.
“Sultana” bandelės tinka prie arbatos arba pieno.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.