Ingredientai:
- silkės filė – 200 g;
- virtos bulvės – 2 vnt;
- raudonasis svogūnas – 1 gabalas;
- marinuoti kornišonai – 4 vnt;
- krapai – pagal skonį;
- saulėgrąžų aliejus – 4 šaukštai;
- citrinos sultys – 2 šaukštai;
- garstyčios – 1 šaukštelis;
- druska – pagal skonį.
Paruošimas:
Paruoškite užpilą: sumaišykite saulėgrąžų aliejų, citrinos sultis ir garstyčias iki vientisos masės.
Bulves supjaustykite apskritimais ir kiekvieną perpjaukite per pusę.
Pusę užpilo užpilkite ant bulvių, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite į bulves.
Sumaišykite.
Sudėkite kornišonus, supjaustykite plonais griežinėliais.
Sudėkite silkės filė, supjaustykite plonais gabalėliais.
Supilkite likusį padažą, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 20 min.
Patiekite apibarstę krapais.
Gero apetito!