Salotos “Tarybų Ryga”. Ilgai ieškojau šio recepto: restorano šefas man priminė, kaip jas reikia ruošti.

Sovietinės Rygos salotos – vienas iš tradicinių patiekalų, tapusių sovietinės virtuvės simboliu. Pirmą kartą sostinės restoranuose jos buvo pristatytos XX a. septintajame dešimtmetyje ir greitai išpopuliarėjo dėl ryškaus skonio ir originalaus ingredientų derinio.

Salotos pavadintos Latvijos sostinės Rygos vardu, kuris suteikia joms ypatingą natą ir kultūrinį kontekstą.

Salotos paprastai patiekiamos gilioje salotinėje, o didesniam estetiniam malonumui jas galima papuošti žalumynais, kietai virtų kiaušinių griežinėliais ar alyvuogėmis.

Sudedamosios dalys: – Sviestas, šlakelis, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys, sultinys:

  • Virtos vištienos filė – 200 g;
  • majonezo – ½ valg;
  • druskos – žiupsnelis;
  • marinuoti agurkai – 3 vnt;
  • virtas kiaušinis – 2 vnt;
  • pomidorai – 3 vnt;
  • salotos – 1 vnt;
  • sūris – 50 g.
Siūlome paragauti:  Nedaugelis žmonių taip ruošia vinaigretę, ir veltui. Nereikia nieko ilgai virti ar kepti: pakanka 5 minučių.

Salotų “Tarybų Ryga” paruošimas:

Virtą vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais ir tolygiu sluoksniu išdėliokite salotinėje. Vištienos sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo kuo daugiau sudėkite smulkiai supjaustytų agurkų

. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant agurkų sluoksnio. Kiaušinių sluoksnį

patepkite

majonezu ir sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus

. Susmulkinkite salotas ir sudėkite jas ant pomidorų sluoksnio

.

Salotų sluoksnį užtepkite majonezu, ant viršaus užtepkite sūrio.

Šiam receptui geriau naudoti parmezano sūrį.

Салат "Советская Рига". Долго искала этот рецепт: повар из ресторана напомнил, как нужно его готовить

Papuošimui dažniausiai naudojami džiūvėsėliai. Jų galite pasigaminti patys arba nusipirkti parduotuvėje.

203

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1.5 / 5. Balsų skaičius: 2

Siūlome paragauti:  Sultingi penkių minučių pyragai. Skanūs ir greiti pusryčiai visai šeimai: receptas be orkaitės

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *