Sausainiai “Shell” su grietinėle – tai išskirtinis skanėstas, kuriame dera traški smėlio tešlos tekstūra ir švelnus, burnoje tirpstantis įdaras. Desertas gavo savo pavadinimą dėl būdingos formos, primenančios moliusko kriauklę: sausainių puselės sujungtos minkštu grietinėlės sluoksniu, todėl atrodo elegantiškai ir apetitiškai. Tokie saldumynai dažnai ruošiami šventėms, šeimos arbatos vakarėliams ar tiesiog vaišinti prie arbatos – jie atrodo šventiškai ir juos lengva paruošti namuose.
Kartais sausainiai puošiami cukraus pudra, riešutais arba tarkuotu šokoladu, kad būtų išbaigti.
Sausainiai “Shell” su kremu – tai ne tik desertas, bet ir tikras gastronominis džiaugsmas, kuriame susitinka naminio kepimo paprastumas ir subtilus skonis.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 380 g;
- šalto sviesto – 180 g;
- tryniai – 3 vnt;
- grietinė – 100 g;
- druskos – žiupsnelis.
Grietinėlės ingredientai:
- Sviestas: baltymai – 3 vnt;
- cukraus – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- kukurūzų krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Sausainių “Shell” paruošimas:
Sumaišykite miltus su druska, į juos įtrinkite šaltą sviestą. Rankomis trinkite miltus ir sviestą, kol susidarys kreminiai trupiniai
. Į trupinius įmaišykite trynius ir grietinę, išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis, iškočiokite į nedideles dešreles, padalykite į gumuliukus: po 10 gabaliukų iš kiekvienos tešlos dalies
. Palikite gumuliukus šaldytuve pusvalandžiui.

Tuo metu kiaušinių baltymus sumaišykite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi ir plakite iki purios, blizgios baltos masės.
Į masę supilkite krakmolą ir išmaišykite, toliau plakite
.
Iškočiokite ritinėlius plonais paplotėliais, į kiekvieno jų vidurį dėkite kremo ir
užspauskite kremo vidų tešloje, tarsi gamintumėte koldūnus
.

Kraštus suspauskite.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gaunasi originalus desertas prie arbatos.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

