Orkaitėje kepta žuvis yra ne tik sveika, bet ir labai skani. Ypač jei skumbrę kepsite pagal mano receptą. Ją kepsime rankovėje su citrina.
Kepimui reikės šių ingredientų:
–
skumbrės, 2 vnt;
– majonezo, 2 šaukštai
; – kečupo, 1 valgomasis šaukštas
; – svogūno, 1
vnt; – druskos, pipirų; –
citrinos,
1 vnt.
Gaminimo procesas
Išvalykite žuvį nuo galvos, uodegos, vidurių, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu
. Supjaustykite porcijomis ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais.
Patarimas: šiandien yra įvairių paruoštų prieskonių rinkinių mėsai ir žuviai, pasiimkite jų arba aromatinių žolelių, įvairių pipirų mišinio.
Indą su žuvimi uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai marinuotis.
Citriną supjaustykite apskritimais, svogūną – pusžiedžiais.
Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimui skirtą rankovę, ant viršaus uždėkite svogūnus ir citriną.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir skumbrę kepkite apie 40 minučių. Kiekvieno orkaitė skirtinga, todėl pažiūrėkite į savo žuvį – ji turi būti parudavusi ir iškepusi
. Patiekdami žuvį apibarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite pabarstyti sezamo sėklomis.
Ją galima patiekti su įvairiais garnyrais ir salotomis, geru baltuoju vynu ir sūriu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.