Lengvas, saldžiarūgštis ir su nedideliu aštrumu – puikiai subalansuotas ir papuoš bet kokį stalą. Itin patiks pikantiškų užkandžių gerbėjams.
Ingredientai 4 pusės litro stiklainiams:
- Cukinijos (nuluptos) – 500 g
- Švieži agurkai – 500 g
- Morkos (nuluptos) – 500 g
- Svogūnai – 200 g
- Saldieji pipirai – 2 vnt. (geriausia skirtingų spalvų)
- Petražolės (žalumynai) – 1 krūva
- Cukrus – 100 g
- druska – 30 g
- Augalinis aliejus – 100 ml
- Actas – 100 ml
- Malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio.
- Prieskoniai korėjietiškoms morkoms – 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimas:
Cukiniją ir morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Jei negalite cukinijos sutarkuoti ilgomis juostelėmis, supjaustykite plonomis juostelėmis.
Agurkus taip pat supjaustykite ilgomis plonomis juostelėmis (geresniam skoniui geriau imti su mažomis sėklytėmis).
Papriką supjaustykite juostelėmis, svogūną plonais pusžiedžiais arba juostelėmis.
Atskirame dubenyje sumaišykite visus prieskonius, actą ir augalinį aliejų. Gerai išmaišykite.
Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Viską kruopščiai išmaišykite rankomis, kad kiekvienas daržovių gabalėlis išmirktų.
Palikite salotas marinuotis šaldytuve 3 valandas.
Marinuotas salotas sudėkite į sterilius stiklainius ir uždenkite steriliais dangteliais.
Įkaitinkite vandenį dideliame puode, ant dugno padėdami rankšluostį arba medinį apskritimą. Stiklainius dėkite taip, kad iki pakabų apsemtų vandenį.
Sterilizuokite ant vidutinės ugnies 10 minučių po to, kai vanduo užvirs.
Stiklainius sandariai uždenkite antklode ir leiskite atvėsti.
Šios salotos puikiai papildys jūsų meniu ir pradžiugins ryškiu skoniu bei patrauklia išvaizda.
Gero apetito!