Ingredientai:
- silkės filė – 250 g;
- virtos bulvės – 2 vnt;
- marinuoti kornišonai – 5 vnt;
- raudonasis svogūnas – 1 gabalas;
- krapų pagal skonį;
- saulėgrąžų aliejus – 4 šaukštai;
- citrinos sultys – 2 šaukštai;
- garstyčios – 1 šaukštelis;
- druskos
Paruošimas:
Paruoškite užpilą: sumaišykite saulėgrąžų aliejų, citrinos sultis ir garstyčias.
Išvirtas bulves supjaustykite pusiau apskritimais.
Pusę užpilo užpilkite ant bulvių, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir suberkite į bulves, išmaišykite.
Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į salotas.
Sudėkite silkės filė, supjaustykite plonais gabalėliais
Viską užpilame likusiu padažu, išmaišome ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti 20 min.
Patiekite apibarstę šviežiais krapais.
Gero apetito!