Skanių baklažanų su česnakais, paprikomis ir žolelėmis receptas. Vaikystės skonis: galite juos pasigaminti net žiemai

Marinuoti baklažanai – skanus ir pikantiškas užkandis, galintis papuošti bet kokį stalą. Juos lengva paruošti ir puikiai dera su įvairiais patiekalais

. Yra daug marinuotų baklažanų užkandžių receptų, kurie skiriasi marinato sudėtimi ir priedais. Kaip papildomus ingredientus galima naudoti česnakus, žoleles, riešutus, įvairių rūšių paprikas ir kitus produktus.

Paruošti baklažanų užkandį nėra sudėtinga. Kartu jis pasirodo esąs labai universalus, tinka bet kokiam patiekalui.

Sudedamosios dalys: – baklažanai:

  • Sudedamosios dalys: baklažanai – 1 kg;
  • raudonoji saldžioji paprika – 120 g;
  • aštrioji paprika – 1 vnt;
  • česnakas – 45 g;
  • krapai, petražolės, kalendros – 150 g;
  • druskos – 15 g;
  • cukraus – 40 g;
  • šalto virinto vandens – 100 g;
  • 9 % actas – 45 g;
  • augalinis aliejus – 250 g.
Siūlome paragauti:  Koldūnų rūkymas ant grotelių: jie nuo stalo dingsta greičiau nei kebabai

Baklažanų užkandžio paruošimas:

Nuluptus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio apskritimais. Smulkiai supjaustykite paprikas, aštriąsias paprikas, nulupkite jų vidų

, smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir kalendras

.

Česnako skilteles išspauskite per presą, supilkite vandenį, actą, cukrų, druską

. Atskirame inde sumaišykite paprikas ir prieskonines žoleles.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol paruduos. Iškepę kiekvieną apkepą kelioms sekundėms pamerkite į česnakų ir acto marinatą.

Рецепт вкуснейших баклажанов с чесноком, перцем и зеленью. Вкус детства: можно заготавливать даже на зиму

Sudėkite griežinėlius į negilią, bet didelę formą sandariai vienas prie kito. Baklažanų sluoksnį uždenkite žolelių ir paprikų mišiniu

. Toliau sluoksniuokite, kol baklažanai bus gatavi. Tada baklažanus užpilkite likusiu marinatu, uždenkite ir palikite šaldytuve porai valandų.

Рецепт вкуснейших баклажанов с чесноком, перцем и зеленью. Вкус детства: можно заготавливать даже на зиму

Gausite skanius saldžiarūgščius baklažanus. Šis patiekalas bus geras užkandis vakarienei ar pietums.

79
Siūlome paragauti:  Skaniai tepama ant duonos. Negaliu sulaukti, kada galėsiu patiekti

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *