Ingredientai (3 litrams):
- 300-500 g jautienos
- Apie 5 rūšių delikatesų (bendras svoris 300-500 g)
- 150 g svogūno
- 200 g raugintų agurkų
- 4-5 v.š. l. pomidorų pasta
- 3 valg. l. kaparėliai
- Juodieji pipirai
- 3-4 lauro lapai
- Augalinis aliejus
- Citrina
- Žalia
- Alyvuogės arba alyvuogės
Paruošimas:
- Pirmiausia jautieną virkite, kol iškeps. Tikram „hodgepodge“ sultinys turi būti stiprus ir sodrus. Jei manote, kad jis per tirštas, galite jį praskiesti vandeniu.
- Virtą mėsą, kumpį, dešrą ir frankfurtus supjaustykite plonais griežinėliais. Raugintus agurkus supjaustykite deimantais arba plonomis juostelėmis, svogūną supjaustykite žiedeliais.
- Svogūnus pakepinkite su pomidorų pasta augaliniame aliejuje. Į svogūną suberkite susmulkintus mėsos gaminius (kelių rūšių – dešreles, frankfurtus, rūkytą mėsą) ir lengvai pakepinkite. Tada suberkite raugintus agurkus ir toliau kepkite dar 3 minutes.
- Sudėkite kepsnį į sultinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių. Pabaigoje dedame lauro lapus, alyvuoges ar alyvuoges, kaparėlius – leidžiame sušilti.
Jūsų sriuba paruošta! Patiekdami į lėkštę dėkite grietinę, citriną ir žoleles.
Gero apetito!
100

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.