Ingredientai (3 litrams):
- 300-500 g jautienos
- Apie 5 rūšių delikatesų (bendras svoris 300-500 g)
- 150 g svogūno
- 200 g raugintų agurkų
- 4-5 v.š. l. pomidorų pasta
- 3 valg. l. kaparėliai
- Juodieji pipirai
- 3-4 lauro lapai
- Augalinis aliejus
- Citrina
- Žalia
- Alyvuogės arba alyvuogės
Paruošimas:
- Pirmiausia jautieną virkite, kol iškeps. Tikram „hodgepodge“ sultinys turi būti stiprus ir sodrus. Jei manote, kad jis per tirštas, galite jį praskiesti vandeniu.
- Virtą mėsą, kumpį, dešrą ir frankfurtus supjaustykite plonais griežinėliais. Raugintus agurkus supjaustykite deimantais arba plonomis juostelėmis, svogūną supjaustykite žiedeliais.
- Svogūnus pakepinkite su pomidorų pasta augaliniame aliejuje. Į svogūną suberkite susmulkintus mėsos gaminius (kelių rūšių – dešreles, frankfurtus, rūkytą mėsą) ir lengvai pakepinkite. Tada suberkite raugintus agurkus ir toliau kepkite dar 3 minutes.
- Sudėkite kepsnį į sultinį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių. Pabaigoje dedame lauro lapus, alyvuoges ar alyvuoges, kaparėlius – leidžiame sušilti.
Jūsų sriuba paruošta! Patiekdami į lėkštę dėkite grietinę, citriną ir žoleles.
Gero apetito!