Pomidorai, uždaryti su žalumynais ir vynuogėmis, būna tokie skanūs ir kvapnūs, kad šis konservavimas mūsų šeimoje visada valgomas pirmiausia.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų;
– vynuogių
; – česnako 2 vnt. stiklainyje
; – serbentų arba vyšnių lapų 3 vnt. stiklainyje
;
–
raudonėlio pipirų po 3 vnt.
Marinatui paruošti reikia:
–
vandens iš stiklainių;
– druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – cukraus, 4 valgomieji šaukštai
; – 9 % acto, 25 ml vienam stiklainiui.
Kepimo procesas
Vynuogių imti bet kokių – ir žalių, ir raudonų, ir mėlynų
. Į sterilizuotus stiklainius paskleisti česnakus, abiejų rūšių paprikas, šviežius krapus, petražoles ir bazilikus, serbentų arba vyšnių lapus.
Švarius pomidorus pradurkite dantų krapštuku ties koteliu, sudėkite iki pusės stiklainio, tada sluoksnį vynuogių, žolelių, krapų šakelę, vėl pomidorus ir vynuoges.
Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 20 minučių atvėsti.
Vandenį
nukoškite
į puodą
.
Patarimas: išmatuokite nusausinto vandens kiekį, kad galėtumėte tinkamai įberti druskos ir cukraus.
Užvirinkite vandenį, druską ir cukrų.
Į stiklainius supilkite actą, supilkite karštą marinatą, užsukite dangtelius, apverskite juos aukštyn kojomis ir užsukite, kol visiškai atvės.
Konservus laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Be įvairiaspalvių vynuogių, kartais į juos įdedu skirtingų spalvų pomidorų – tada gaunasi gražus pomidorų ir vynuogių asorti
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.