Šis patiekalas toks pat paprastas ir skanus. Jis gali būti užkandis ir net užkandis, jei patiekiamas šaltas.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- vištienos krūtinėlės, 1 vnt;
- druskos, pipirų, itališkų žolelių, sezamo sėklų;
- kefyro, 200 g;
- kiaušinių, 2 vnt;
- miltai, 100 g;
- rauginimo medžiaga, 1 šaukštelis.
- augalinis aliejus.
Kepimo procesas
Mėsą supjaustykite porcijomis nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite itališkomis žolelėmis ir palikite marinuotis
. Į kefyrą įmuškite kiaušinius, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite plakikliu iki vientisos masės
. Supilkite miltus ir raugą, išmaišykite iki vientisos masės.
Į tešlą supilkite vištienos gabalėlius, išminkykite mentele
. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite masę, išlyginkite ją.
Pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 °C.
Tokią “duoną” kepkite apie 45 minutes, paruoštumą patikrinkite dantų krapštuku
.

Patiekite karštą arba šaltą

Labai skanu tokį užkandį gaminti su rūkyta vištiena, su rūkyta dešra, įdėti česnako ir smulkintų arba džiovintų žolelių.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

