Subtilus citrinų pyragas su fondanu. Greitas ir paprastas receptas: kepkite kasdien

Citrinų pyragas – skanus ir aromatingas patiekalas, populiarus daugelyje pasaulio šalių. Dėl švelnios tekstūros, saldžiarūgščio skonio ir citrusinių vaisių aromato jis yra laukiamas ant bet kurio stalo.

Citrinų pyragas turi turtingą istoriją, siekiančią gilią praeitį.

Manoma, kad pirmieji citrinų pyragai pasirodė viduramžiais, kai dėl kryžiaus žygių Europoje atsirado citrinų.

Nuo to laiko šio pyrago receptas patyrė daugybę pokyčių ir variacijų, tačiau pagrindinis jo ingredientas – citrinos – išliko nepakitęs.

Skirtingos kultūros citrinų pyragą ruošia

savaip. Papasakosime, kaip citrinų pyragą ruošiame mes.

Ingredientai: citrinos, citrinos, citrinos, citrinos, citrinos, citrinos, citrinos:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Pienas – 100 ml;
  • Cukrus – 180 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Pusės citrinos sultys;
  • citrinos žievelė;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 300 g.
Siūlome paragauti:  Subtilus grietinės desertas su uogomis. Tik 3 minutės ir sudėtyje nėra miltų.

Fondano ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: pusės citrinos sultys;
  • kondensuotas pienas – 150 g.

Citrininio pyrago paruošimas:

Į dubenį su cukrumi suberkite citrinos žievelę ir sumalkite sudedamąsias dalis. Tada į cukrų sudėkite sviestą, trinkite 2-3 min.

Į cukraus ir sviesto mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Į mišinį supilkite citrinų sultis, išmaišykite, supilkite miltus. Į miltus suberkite druską ir sodą, išminkykite minkštą, elastingą tešlą

. Į tešlą supilkite pieną, išmaišykite ir sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą.

Нежный лимонный пирог с помадкой. Рецепт на скорую руку: пеките хоть каждый день

Tešlą paskleiskite ant paviršiaus, tada kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min. Tuo metu

paruoškite fondiu, sumaišykite citrinos sultis su kondensuotu pienu. Paruoštą pyragą padenkite fondanu.

Нежный лимонный пирог с помадкой. Рецепт на скорую руку: пеките хоть каждый день

Нежный лимонный пирог с помадкой. Рецепт на скорую руку: пеките хоть каждый день

Pyragą taip pat galite apibarstyti citrinos žievele. Kai fondanas ant citrininio pyrago sustings, jį galima patiekti su arbata.

76
Siūlome paragauti:  Saldainiai iš datulių, bananų ir džiovintų abrikosų: neturi dažiklių ir konservantų, bet yra skanūs ir natūralūs

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *